Bakonyi gombás betyárcsirke

A mai nap egy finom gombás tejszínes csirkét készítünk, melyet főzőtejszínnel habarunk be és tésztával tálaljuk. Elkészítése nem bonyolult, így a főzésben kevésbé jártasak is bátran elkészíthetik.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db csirke felsĹ‘comb
  • 4 db csiperkegomba
  • 2 ek zsĂ­r
  • 1 db nagyobb vöröshagyma 2
  • 2 db fokhagyma
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł
  • Ă­zlĂ©s szerint Ĺ‘rölt bors
  • csirke fűszerkeverĂ©k
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A hagymákat felkockázzuk majd a zsiradékon megdinszteljük.
  2. Beletesszük a kifilézett csirkecombokat, minkét oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott gombát is.
  3. Meghintjük a fűszerkeverékkel, sózzuk borsozzuk, 1 dl vörösborral felöntjük.
  4. Ezután fedő alatt pároljuk 20 percig.
  5. Amikor a hús megpuhult főzőtejszínnel behabarjuk.
  6. Főtt csőtésztával frissen tálaljuk, de galuskával vagy bulgurral is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk!

 200