Gombás-sonkás zsebes karaj recept

      Gombás-sonkás zsebes karaj

      Ezúttal egy ízletes húsételt készítünk el, amit ünnepi alkalmakra is ajánlunk. A gombás és sonkás zsebes karaj az egyik legfinomabb töltött sertéshús és az elkészült étel vizuálisan is nagyon mutatós. Lássuk is a receptjét!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg sertés rövidkaraj
      • 3 db portobello gomba
      • 10 dkg feketeerdő sonka
      • 1 fej fokhagyma
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 evőkanál libazsír
      • flekken fűszerkeverék ízlés szerint (grill fűszerkeverék)

      Elkészítési idő: 120 perc

      Nehézségi szint: Közepes (időigényes)

      Elkészítés menete:

      1.  A sertéskarajt beirdaljuk, grillfűszerrel bekenjük, minimum 1 órát pácoljuk.
      2. A gombát vastagabb szeletekre vágjuk. Minden zsebbe tömünk belőle, amennyi belefér valamint 1-2 szelet sonkát is.
      3. A tetejét megkenjük a zsiradékkal. Mellétesszük a 4 cikkbe vágott vöröshagymát és héjastól az egész fej félbevágott fokhagymát. 1 dl vizet aláöntünk, a tetejére alufóliát teszünk.
      4. Hőlégkeveréses sütőben kb. másfél óra alatt 180 °C puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve a saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
      5. Ferdén vágva szeleteljük. Frissen tálaljuk. Köretként hasábburgonya, rizi-bizi és párolt is használható.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank