Gombás-sonkás zsebes karaj recept

Ezúttal egy ízletes húsételt készítünk el, amit ünnepi alkalmakra is ajánlunk. A gombás és sonkás zsebes karaj az egyik legfinomabb töltött sertéshús és az elkészült étel vizuálisan is nagyon mutatós. Lássuk is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg sertĂ©s rövidkaraj
  • 3 db portobello gomba
  • 10 dkg feketeerdĹ‘ sonka
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evĹ‘kanál libazsĂ­r
  • flekken fűszerkeverĂ©k Ă­zlĂ©s szerint (grill fűszerkeverĂ©k)

Elkészítési idő: 120 perc

Nehézségi szint: Közepes (időigényes)

Elkészítés menete:

  1.  A sertĂ©skarajt beirdaljuk, grillfűszerrel bekenjĂĽk, minimum 1 Ăłrát pácoljuk.
  2. A gombát vastagabb szeletekre vágjuk. Minden zsebbe tömünk belőle, amennyi belefér valamint 1-2 szelet sonkát is.
  3. A tetejĂ©t megkenjĂĽk a zsiradĂ©kkal. MellĂ©tesszĂĽk a 4 cikkbe vágott vöröshagymát Ă©s hĂ©jastĂłl az egĂ©sz fej fĂ©lbevágott fokhagymát. 1 dl vizet aláöntĂĽnk, a tetejĂ©re alufĂłliát teszĂĽnk.
  4. Hőlégkeveréses sütőben kb. másfél óra alatt 180 °C puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve a saját levével locsolgatva pirosra sütjük. 
  5. Ferdén vágva szeleteljük. Frissen tálaljuk. Köretként hasábburgonya, rizi-bizi és párolt is használható.

Jó étvágyat kívánunk!

 106