Zöldséges gombasaláta

A vegetáriánus konyha sem nélkülözheti a gomba felhasználását. Ezúttal a zöldséges gombasaláta elkészítése van terítéken. Lássuk hogyan készül.

Hozzávalók:

  • 80 dkg csiperke vagy laskagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg borsĂł
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db sárgarĂ©pa
  • 2 db petrezselyemgyökĂ©r
  • 1 kis zeller
  • 1 kis karalábĂ©
  • 1 fej vöröshagyma
  • sĂł
  • ecet
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő:

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombát sós vízben legalább 20 percig főzzük.
  2. Eközben a burgonyás és a leveszöldséget (petrezselyemzöldséget, sárgarépát) is apró karikára vágva megfőzzük.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát, a megfőtt és lecsurgatott gombával összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a 2 db lereszelt fokhagymát és néhány csepp ecetet.
  5. 2 evőkanál étolajat és apróra vágott petrezselymet összekeverjük. A zöldségkeveréket alaposan átkeverjük.
  6. Hűtőszekrényben 1 órán át állni hagyjuk. Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 220