Zöldséges gombasaláta

      Zöldséges gombasaláta

      A vegetáriánus konyha sem nélkülözheti a gomba felhasználását. Ezúttal a zöldséges gombasaláta elkészítése van terítéken. Lássuk hogyan készül.

      Hozzávalók:

      • 80 dkg csiperke vagy laskagomba
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 25 dkg borsó
      • 30 dkg burgonya
      • 2 db sárgarépa
      • 2 db petrezselyemgyökér
      • 1 kis zeller
      • 1 kis karalábé
      • 1 fej vöröshagyma
      • ecet
      • étolaj

      Elkészítési idő:

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombát sós vízben legalább 20 percig főzzük.
      2. Eközben a burgonyás és a leveszöldséget (petrezselyemzöldséget, sárgarépát) is apró karikára vágva megfőzzük.
      3. Az apróra vágott vöröshagymát, a megfőtt és lecsurgatott gombával összekeverjük.
      4. Hozzáadjuk a 2 db lereszelt fokhagymát és néhány csepp ecetet.
      5. 2 evőkanál étolajat és apróra vágott petrezselymet összekeverjük. A zöldségkeveréket alaposan átkeverjük.
      6. Hűtőszekrényben 1 órán át állni hagyjuk. Hidegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank