A vegetáriánus konyha sem nélkülözheti a gomba felhasználását. Ezúttal a zöldséges gombasaláta elkészítése van terítéken. Lássuk hogyan készül.
Hozzávalók:
- 80 dkg csiperke vagy laskagomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg borsó
- 30 dkg burgonya
- 2 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 kis zeller
- 1 kis karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- só
- ecet
- étolaj
Elkészítési idő:
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombát sós vízben legalább 20 percig főzzük.
- Eközben a burgonyás és a leveszöldséget (petrezselyemzöldséget, sárgarépát) is apró karikára vágva megfőzzük.
- Az apróra vágott vöröshagymát, a megfőtt és lecsurgatott gombával összekeverjük.
- Hozzáadjuk a 2 db lereszelt fokhagymát és néhány csepp ecetet.
- 2 evőkanál étolajat és apróra vágott petrezselymet összekeverjük. A zöldségkeveréket alaposan átkeverjük.
- Hűtőszekrényben 1 órán át állni hagyjuk. Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!