Karácsonyi gombaleves kolbásszal

      Karácsonyi gombaleves kolbásszal

      A megszokott karácsonyi levesek helyett egy különleges és laktató levesre vágyunk, akkor ajánljuk a kolbász hozzáadásával készült ünnepi gombalevest. Íme a receptet 4 személyre.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 15 dkg kolbász
      • 25 dkg gomba
      • 1 nagy fej vöröshagyma
      • 1 evőkanál fűszerpaprika
      • 1 evőkanál barnacukor
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 evőkanál lestyán
      • 7 dl víz
      • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
      • 1 teáskanál bors
      • só ízlés szerint
      • 1 evőkanál étolaj

      Habaráshoz:

      • 100 g tejföl
      • 10 g finomliszt

      Csipetkéhez:

      • 1 db tojás
      • 5 dkg finomliszt
      • só ízlés szerint

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Tojás, liszt és só összekeverésével előkészítjük a csipetkéket. Annyi lisztet keverjünk el egy tojással, amennyivel egy könnyű, kicsit még ragacsos tésztát kapunk, amit egy teáskanállal könnyedén bele tudunk darabolni a levesbe.
      2. Karikázzuk fel a kolbászt, és kevés olajon kezdjük el sütni egy fazék aljában. Ha kicsit összesültek a karikák, dobjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsuk üvegesre.
      3. Beletesszük a megtisztított és ízlés szerint feldarabolt gombákat. Pirítsuk őket addig, míg levet nem eresztenek. Jöhetnek a fűszerpaprika, só, bors, lestyán a megadott mennyiségben. Jól összekeverjük és hozzáadjuk a 7 dl vizet.
      4. Főzzük össze őket pár percig, majd egy teáskanál segítségével szaggassuk bele a kész csipetkét.
      5. Ha megpuhultak, jöhet a habarás. A tejfölbe kézi habverővel keverjük el a lisztet, majd vegyünk ki a levesből 1-2 merőkanálnyi forró levet, és ezzel keverjük simára a habarást.
      6. Forraljuk fel újra az egészet, majd vegyük le a tűzről.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank