Gombás rostélyos recept

      Gombás rostélyos recept

      A mai ebédünk egy ízletes rostélyos lesz, amit sertéstarjából készítünk el és finom gombaszósszal tálalunk. Ínyencek marha hátszínből is elkészíthetik.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 4 szelet sertéstarja
      • só, bors ízlés szerint
      • 1 evőkanál liszt
      • napraforgó étolaj a sütéshez
      • 1 fej hagyma
      • 2 dl húsleves
      • 20 dkg csiperkegomba
      • petrezselyemzöld
      • 1 dl tejföl
      • 1 evőkanál liszt

      Elkészítési idő: 75 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1.  A hússzeletek széleit bevagdossuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, azután mindkét oldalukat olajban elősütjük.
      2. A húsokat lábasba szedjük, finomra vágott hagymát zsírban megpirítunk, majd felöntjük húslevessel, és kiforraljuk.
      3. Utána a rostélyosokra öntjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megpároljuk.
      4. Közben a megmosott, szeletekre vágott gombát kevés olajon lepirítjuk. Ezután őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és a húshoz adjuk.
      5. A rostélyos szeleteket kiszedjük, tálalásig melegen tartjuk.
      6. Végül finomliszttel besűrítjük és kiforraljuk.
      7. Frissen, párolt rizzsel kínáljuk a rostélyost, tetején a gombás öntettel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank