
A mai ebédünk egy ízletes rostélyos lesz, amit sertéstarjából készítünk el és finom gombaszósszal tálalunk. Ínyencek marha hátszínből is elkészíthetik.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 szelet sertéstarja
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- napraforgó étolaj a sütéshez
- 1 fej hagyma
- 2 dl húsleves
- 20 dkg csiperkegomba
- petrezselyemzöld
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A hússzeletek széleit bevagdossuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, azután mindkét oldalukat olajban elősütjük.
- A húsokat lábasba szedjük, finomra vágott hagymát zsírban megpirítunk, majd felöntjük húslevessel, és kiforraljuk.
- Utána a rostélyosokra öntjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megpároljuk.
- Közben a megmosott, szeletekre vágott gombát kevés olajon lepirítjuk. Ezután őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és a húshoz adjuk.
- A rostélyos szeleteket kiszedjük, tálalásig melegen tartjuk.
- Végül finomliszttel besűrítjük és kiforraljuk.
- Frissen, párolt rizzsel kínáljuk a rostélyost, tetején a gombás öntettel.
Jó étvágyat kívánunk!