A grillszezonhoz közeledve egy finom BBQ gombás receptet ajánlunk. Egy finom gombanyársat készítünk hagymával és barbecue szósszal. Nagyon finom grillezett vegán étel, melyhez rizs illik a legjobban. Lássuk is receptet!
Hozzávalók (4 személyre):
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 csokor újhagyma
- 75 g Univer Barbecue szósz
- 40 ml napraforgó étolaj
- 2 marék friss rukkola
- 20 ml fehérborecet
- 15 ml olívaolaj
- 1 csomag bambusznyárs, előzetesen vízbe áztatva
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A bambusznyársakat használat előtt áztassuk vízbe – így megelőzzük, hogy esetlegesen a hőtőtől meggyulladjon.
- Grillsütőt melegítsük be 190 °C-ra
- A gombákat alaposan tisztítsuk meg, hosszanti irányban vágjuk őket félbe.
- Az újhagymát pucoljuk meg és daraboljuk kb. 4-5 cm-es darabokra.
- Egy ecsettel kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és toljuk az előmelegített sütőbe.
- Süssük készre 15-20 perc alatt.
- Közben a rukkolát csepegtessük le és forgassuk át fehérborecet és kevés olívaolaj keverékével.
- Frissen tálaljuk, rizst kínálunk hozzá.
Forrás:Univer
Jó étvágyat kívánunk!