BBQ-gombasaslik – újhagymával recept

      BBQ gombasaslik újhagymával

      A grillszezonhoz közeledve egy finom BBQ gombás receptet ajánlunk. Egy finom gombanyársat készítünk hagymával és barbecue szósszal. Nagyon finom grillezett vegán étel, melyhez rizs illik a legjobban. Lássuk is receptet!

      • 50 dkg csiperkegomba
      • 2 csokor újhagyma
      • 75 g Univer Barbecue szósz
      • 40 ml napraforgó étolaj
      • 2 marék friss rukkola
      • 20 ml fehérborecet
      • 15 ml olívaolaj
      • 1 csomag bambusznyárs, előzetesen vízbe áztatva

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A bambusznyársakat használat előtt áztassuk vízbe – így megelőzzük, hogy esetlegesen a hőtőtől meggyulladjon.
      2. Grillsütőt melegítsük be 190 °C-ra
      3. A gombákat alaposan tisztítsuk meg, hosszanti irányban vágjuk őket félbe.
      4. Az újhagymát pucoljuk meg és daraboljuk kb. 4-5 cm-es darabokra. 
      5. Egy ecsettel kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és toljuk az előmelegített sütőbe. 
      6. Süssük készre 15-20 perc alatt.
      7. Közben a rukkolát csepegtessük le és forgassuk át fehérborecet és kevés olívaolaj keverékével.
      8. Frissen tálaljuk, rizst kínálunk hozzá.

      Forrás:Univer

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank