Laskagombaleves

Laskagomba felhasználásával nagyon finom tárkonyos leves készíthetó. Próbáljuk ki a laskagombaleves receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 dkg laskagomba
  • 1 marĂ©knyi rizs
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kávĂ©skanál tárkonylĂ©

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A laskagombát megfelelően előkészítjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
  2. 2 liter sós vízben megfőzzük az előkészített gombát.
  3. Tárkonylevet adunk hozzá, majd beletesszük a rizst, amit belefőzünk.
  4. 2 dl tejföllel és 2 tojás sárgájával felöntjük, ízlés szerint savanyítjuk.
  5. Ha nincs laskagomba, még vargányából vagy galambgombából is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánunk!

 276