Sarkadi pecsenye recept

      Sarkadi pecsenye recept

      A sarkadi pecsenye egy hagyományos magyar étel, amely szaftos sertéshús és friss gomba hozzáadásával egy finom főétel, melyet sütőben és grillen is elkészíthetjük. Lássuk is a receptjét.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 60 dkg sertéskaraj
      • 1 csapott evőkanál só
      • 5 dkg vaj
      • 25 dkg csiperkegomba
      • 1 púpos evőkanál liszt
      • 3 dl tej
      • 10 dkg lángolt kolbász
      • 2 db ecetes uborka
      • 10 dkg sajt

      Elkészítési idő: 65 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1.  A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, széleit bevagdossuk és megsózzuk.
      2.  Az olvasztott vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük.
      3. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hús sütése után visszamaradó vajban 5 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük.
      4. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk. Kissé hűlni hagyjuk.
      5. A felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
      6. Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk.
      7. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt átsütjük.
      8. Melegen tálaljuk petrezselymes burgonyával, vagy tetszőleges körettel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank