Sarkadi pecsenye recept

A sarkadi pecsenye egy hagyományos magyar étel, amely szaftos sertéshús és friss gomba hozzáadásával egy finom főétel, melyet sütőben és grillen is elkészíthetjük. Lássuk is a receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg sertĂ©skaraj
  • 1 csapott evĹ‘kanál sĂł
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 pĂşpos evĹ‘kanál liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 2 db ecetes uborka
  • 10 dkg sajt

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1.  A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, széleit bevagdossuk és megsózzuk.
  2.  Az olvasztott vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük. 
  3. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hús sütése után visszamaradó vajban 5 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük.
  4. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk. Kissé hűlni hagyjuk. 
  5. A felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
  6. Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk.
  7. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt átsütjük.
  8. Melegen tálaljuk petrezselymes burgonyával, vagy tetszőleges körettel.

Jó étvágyat kívánunk!

 275