A sarkadi pecsenye egy hagyományos magyar étel, amely szaftos sertéshús és friss gomba hozzáadásával egy finom főétel, melyet sütÅ‘ben és grillen is elkészÃthetjük. Lássuk is a receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg sertéskaraj
- 1 csapott evőkanál só
- 5 dkg vaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 púpos evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 db ecetes uborka
- 10 dkg sajt
ElkészÃtési idÅ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkészÃtés menete:
-  A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, széleit bevagdossuk és megsózzuk.
-  Az olvasztott vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elÅ‘sütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük.Â
- A gombát megtisztÃtjuk, cikkekre vágjuk, a hús sütése után visszamaradó vajban 5 percig pirÃtjuk. A liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük.
- 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzrÅ‘l lehúzzuk. Kissé hűlni hagyjuk.Â
- A felkarikázott kolbászt, a csÃkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
- Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk.
- 180 °C-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb. 10 perc alatt átsütjük.
- Melegen tálaljuk petrezselymes burgonyával, vagy tetszőleges körettel.
Jó étvágyat kÃvánunk!