Sarkadi pecsenye recept
A sarkadi pecsenye egy hagyományos magyar Ă©tel, amely szaftos sertĂ©shĂşs Ă©s friss gomba hozzáadásával egy finom főétel, melyet sĂĽtĹ‘ben Ă©s grillen is elkĂ©szĂthetjĂĽk. Lássuk is a receptjĂ©t.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg sertéskaraj
- 1 csapott evőkanál só
- 5 dkg vaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 púpos evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 db ecetes uborka
- 10 dkg sajt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
-  A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, széleit bevagdossuk és megsózzuk.
-  Az olvasztott vajon, nagy lángon, oldalankĂ©nt 3-3 perc alatt elĹ‘sĂĽtjĂĽk, lecsöpögtetve tepsibe fektetjĂĽk.Â
- A gombát megtisztĂtjuk, cikkekre vágjuk, a hĂşs sĂĽtĂ©se után visszamaradĂł vajban 5 percig pirĂtjuk. A liszttel meghintjĂĽk, fĂ©l percig tovább sĂĽtjĂĽk, majd a tejjel fölöntjĂĽk.
- 2-3 percig forraljuk, ezalatt jĂłl besűrűsödik, majd a tűzrĹ‘l lehĂşzzuk. KissĂ© hűlni hagyjuk.Â
- A felkarikázott kolbászt, a csĂkokra metĂ©lt uborkát Ă©s a reszelt sajt kĂ©tharmadát is hozzáadjuk.
- Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk.
- 180 °C-ra elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben kb. 10 perc alatt átsĂĽtjĂĽk.
- Melegen tálaljuk petrezselymes burgonyával, vagy tetszőleges körettel.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
95