Vargányás gombamártás recept

Ezúttal egy finom vargányás gombamártás receptjét készítjük el, melyet főtt húsok mellé ajánlunk. Gyorsan, kevés hozzávalóval készül és jó kiegészítője bármilyen húsételnek.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg szárĂ­tott vargánya
  • 1 kanál napraforgĂł Ă©tolaj
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • finomliszt a habaráshoz
  • kevĂ©s fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A szárított gombát az elkészítés előtt beáztatjuk, majd apróra vágjuk, majd kevés olajon átforgatjuk.
  2. A párolt gombát felöntjük kevés húslével és alaposan elkeverjük.
  3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Forrás után szükséges mennyiségű búzaliszttel behabarjuk.
  5. Habarás után kevés tejszínnel dúsítjuk és simára keverjük gombaszószunkat.
  6. Főtt hússal és zöldséggel frissen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 56