Ezúttal egy finom vargányás gombamártás receptjét készítjük el, melyet főtt húsok mellé ajánlunk. Gyorsan, kevés hozzávalóval készül és jó kiegészítője bármilyen húsételnek.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg szárított vargánya
- 1 kanál napraforgó étolaj
- só és őrölt bors ízlés szerint
- finomliszt a habaráshoz
- kevés főzőtejszín
Elkészítési idő:25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A szárított gombát az elkészítés előtt beáztatjuk, majd apróra vágjuk, majd kevés olajon átforgatjuk.
- A párolt gombát felöntjük kevés húslével és alaposan elkeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Forrás után szükséges mennyiségű búzaliszttel behabarjuk.
- Habarás után kevés tejszínnel dúsítjuk és simára keverjük gombaszószunkat.
- Főtt hússal és zöldséggel frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!