Vargányás gombamártás recept

      Vargányás gombamártás recept

      Ezúttal egy finom vargányás gombamártás receptjét készítjük el, melyet főtt húsok mellé ajánlunk. Gyorsan, kevés hozzávalóval készül és jó kiegészítője bármilyen húsételnek.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 20 dkg szárított vargánya
      • 1 kanál napraforgó étolaj
      • só és őrölt bors ízlés szerint
      • finomliszt a habaráshoz
      • kevés főzőtejszín

      Elkészítési idő:25 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A szárított gombát az elkészítés előtt beáztatjuk, majd apróra vágjuk, majd kevés olajon átforgatjuk.
      2. A párolt gombát felöntjük kevés húslével és alaposan elkeverjük.
      3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      4. Forrás után szükséges mennyiségű búzaliszttel behabarjuk.
      5. Habarás után kevés tejszínnel dúsítjuk és simára keverjük gombaszószunkat.
      6. Főtt hússal és zöldséggel frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank