Vargányás gombamártás recept
EzĂşttal egy finom vargányás gombamártás receptjĂ©t kĂ©szĂtjĂĽk el, melyet fĹ‘tt hĂşsok mellĂ© ajánlunk. Gyorsan, kevĂ©s hozzávalĂłval kĂ©szĂĽl Ă©s jĂł kiegĂ©szĂtĹ‘je bármilyen hĂşsĂ©telnek.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg szárĂtott vargánya
- 1 kanál napraforgó étolaj
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
- finomliszt a habaráshoz
- kevĂ©s fĹ‘zĹ‘tejszĂn
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A szárĂtott gombát az elkĂ©szĂtĂ©s elĹ‘tt beáztatjuk, majd aprĂłra vágjuk, majd kevĂ©s olajon átforgatjuk.
- A párolt gombát felöntjük kevés húslével és alaposan elkeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Forrás után szükséges mennyiségű búzaliszttel behabarjuk.
- Habarás után kevĂ©s tejszĂnnel dĂşsĂtjuk Ă©s simára keverjĂĽk gombaszĂłszunkat.
- Főtt hússal és zöldséggel frissen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
56