Fehér gombamártás recept

      Fehér gombamártás recept

      Ezúttal egy nagyon finom francia gombamártást (Sauce aux champignons blanche) készítünk, amely húsokhoz: szárnyasokhoz, halakhoz ajánljuk elsősorban. Gombás mártásunk igazán egyedi ízével fenséges ízharmóniát érhetünk el főételünk kísérőjeként. Ha meg akarod tudni, hogyan készül a fehér gombamártás olvasd tovább cikkünket!

      • 10 dkg vaj
      • 25 dkg gomba
      • 5 dkg liszt
      • 5 dl húsleves,
      • 2 tojássárgája
      • 1 dl tejszín
      • só, bors ízlés szerint
      • petrezselyem zöldje
      • fél citrom.

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. 5 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, felengedjük húslevessel. Simára keverjük, és jól felforraljuk.
      2. A megtisztított gombát szeletekre vágjuk, s vajban megpároljuk.
      3. A mártást két tojássárgájával elkevert tejszínnel behabarjuk.
      4. Megsózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a megpárolt gombaszeleteket.
      5. A vágott petrezselyemzöldet, egyszer felforraljuk, és végül megízesítjük citromlével,
      6. Törött borssal, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére.
      7. Tojásételekhez, húspudinghoz, ropogósokhoz, főtt szárnyashoz, főtt halakhoz tálaljuk
      8. A halételeknél hallével készítjük a mártást.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank