Ezúttal egy nagyon finom francia gombamártást (Sauce aux champignons blanche) készítünk, amely húsokhoz: szárnyasokhoz, halakhoz ajánljuk elsősorban. Gombás mártásunk igazán egyedi ízével fenséges ízharmóniát érhetünk el főételünk kísérőjeként. Ha meg akarod tudni, hogyan készül a fehér gombamártás olvasd tovább cikkünket!
Hozzávalók (4 személyre):
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg gomba
- 5 dkg liszt
- 5 dl húsleves,
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejszín
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem zöldje
- fél citrom.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- 5 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, felengedjük húslevessel. Simára keverjük, és jól felforraljuk.
- A megtisztított gombát szeletekre vágjuk, s vajban megpároljuk.
- A mártást két tojássárgájával elkevert tejszínnel behabarjuk.
- Megsózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a megpárolt gombaszeleteket.
- A vágott petrezselyemzöldet, egyszer felforraljuk, és végül megízesítjük citromlével,
- Törött borssal, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére.
- Tojásételekhez, húspudinghoz, ropogósokhoz, főtt szárnyashoz, főtt halakhoz tálaljuk
- A halételeknél hallével készítjük a mártást.
Jó étvágyat kívánunk!