Citromos, fokhagymás grillezett gomba

      Citromos grillezett fokhagymás gomba recept

      A grillezett gomba bármilyen formában nagyon finom és tápláló étel, kitűnően párosítható húsokkal, illetve egyéb zöldségekkel. Ezúttal egy a megszokottól eltérő grillezett gombát készítünk el. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 45 dkg friss csiperkegomba
      • 60 ml citromlé
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 3 geredz fokhagyma
      • só és őrölt fekete bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 20 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a citromlével, a borssal és sóval.
      2. Az így elkészült mártásba forgassuk bele a megtisztított gombákat.
      3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és erre tegyük fel a gombákat sülni. Természetesen szabadtűzön is elkészíthetjük.
      4. A gombákat oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre, időnként megkenve a maradék mártással.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank