A grillezett gomba bármilyen formában nagyon finom és tápláló étel, kitűnően párosítható húsokkal, illetve egyéb zöldségekkel. Ezúttal egy a megszokottól eltérő grillezett gombát készítünk el. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 45 dkg friss csiperkegomba
- 60 ml citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 geredz fokhagyma
- só és őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a citromlével, a borssal és sóval.
- Az így elkészült mártásba forgassuk bele a megtisztított gombákat.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és erre tegyük fel a gombákat sülni. Természetesen szabadtűzön is elkészíthetjük.
- A gombákat oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre, időnként megkenve a maradék mártással.
Jó étvágyat kívánunk!