Egyszerű és gyors süti készíthetünk, némi csiperkegomba felhasználásával. Gombás táska finom, kiadós reggeliként, de leves mellé is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- 2 dl langyos víz
- 1 db tojás (a kenéshez)
Töltelékhez:
- 40 dkg csiperke gomba
- 3/4 pohár tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- só és őrölt fekete bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítés idő: 40 perc (előkészítéssel együtt)
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Megtisztítjuk és felaprítjuk a csiperke gombát. Apróra vágjuk a hagymát.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beledobjuk a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk
- Hozzáadjuk a felaprított gombát. Átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
- Ha már megpirult a gomba, rátesszük a lisztet, kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Addig főzzük, még be nem sűrűsödik, ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, de ne legyen túl híg a töltelék.
- A tésztához kimérjük a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és a cukrot. Ezeket összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk az étolajat és apránként a langyos vizet (kb. 2 dl), de csak annyit, hogy egy gyúrható, nem a kézhez tapadó tésztát kapjunk.
- Belisztezzük a deszkát, majd a tészta felét vékonyra nyújtjuk (kb. 2 mm), próbáljuk meg téglalap formájúra. Felosztjuk 8-10 részre.
- A felkockázott darabokra halmozunk kb. 2 evőkanálnyit a gombás szószból, teszünk rá egy pici reszelt sajtot, majd a széleit megkenjük tojással és összehajtjuk.
- Tepsibe helyezzük. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással és megszórjuk sajttal.
- Légkeveréses sütőben 180 °C-on aranysárgára sütjük.
Forrás: Nosalty
Jó étvágyat kívánunk!