Gombás táska

      Gombás táska

      Egyszerű és gyors süti készíthetünk, némi csiperkegomba felhasználásával. Gombás táska finom, kiadós reggeliként, de leves mellé is fogyaszthatjuk.

      Hozzávalók:

      Tésztához:

      • 40 dkg finomliszt
      • 5 dkg élesztő
      • 2 evőkanál napraforgó olaj
      • 1 evőkanál cukor
      • só ízlés szerint
      • petrezselyem ízlés szerint
      • 2 dl langyos víz
      • 1 db tojás (a kenéshez)

      Töltelékhez:

      • 40 dkg csiperke gomba
      • 3/4 pohár tejföl
      • 1 nagy fej vöröshagyma
      • 1 evőkanál vaj
      • só és őrölt fekete bors ízlés szerint
      • petrezselyem ízlés szerint
      • 2 evőkanál finomliszt
      • 10 dkg füstölt reszelt sajt


      Elkészítés idő: 40 perc (előkészítéssel együtt)

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Megtisztítjuk és felaprítjuk a csiperke gombát. Apróra vágjuk a hagymát.
      2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beledobjuk a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk
      3. Hozzáadjuk a felaprított gombát. Átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
      4. Ha már megpirult a gomba, rátesszük a lisztet, kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Addig főzzük, még be nem sűrűsödik, ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, de ne legyen túl híg a töltelék.
      5. A tésztához kimérjük a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és a cukrot. Ezeket összedolgozzuk.
      6. Hozzáadjuk az étolajat és apránként a langyos vizet (kb. 2 dl), de csak annyit, hogy egy gyúrható, nem a kézhez tapadó tésztát kapjunk.
      7. Belisztezzük a deszkát, majd a tészta felét vékonyra nyújtjuk (kb. 2 mm), próbáljuk meg téglalap formájúra. Felosztjuk 8-10 részre.
      8. A felkockázott darabokra halmozunk kb. 2 evőkanálnyit a gombás szószból, teszünk rá egy pici reszelt sajtot, majd a széleit megkenjük tojással és összehajtjuk.
      9. Tepsibe helyezzük. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással és megszórjuk sajttal.
      10. Légkeveréses sütőben 180 °C-on aranysárgára sütjük.

      Forrás: Nosalty

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank