Gombás krumplileves

      Gombás krumplileves

      Gombából igazán tartalmas levesek készíthetőek burgonya, sárgarépa, zöldség és fehérrépa felhasználásával. A gombás krumplileves nagyon finom előétel az egész családnak.

      Hozzávalók: (4 főre)

      • 2 db felszeletelt zöldség
      • 1 evÅ‘kanál zsír
      • 1 teáskanál só
      • 1 csipet köménymag
      • Å‘rölt fekete bors (ízlés szerint)
      • 30 dkg gomba
      • 20 dkg burgonya
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 evÅ‘kanál liszt
      • 2 zúzott fokhagyma
      • majoránna (ízlés szerint)

      Elkészítési idÅ‘:Â45 perc

      Nehézségi szint:Âközepes

      Elkészítés menete:

      1. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott gyökérzöldséget. Sózzuk és borsozzuk, köménymaggal megszórjuk, hozzáadjuk a fekete borsot.
      2. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, vízzel felöntjük és el kezdjük főzni. A főzés során keletkezett habot kanállal leszedjük a leves felszínéről.
      3. 10 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
      4. A vöröshagymát egy kevés zsíron megpirítjuk, 2 evőkanál liszttel folyamatos kevergetés mellett elkeverjük – rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. Még pár percig főzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majoránnával ízesítjük.
      5. Szükség szerint fűszerezzük. Egy fej vöröshagymát akár az elején beledobhatunk a levesbe – ettől különlegesebb ízt kap.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank