Gombából igazán tartalmas levesek készÃthetÅ‘ek burgonya, sárgarépa, zöldség és fehérrépa felhasználásával. A gombás krumplileves nagyon finom előétel az egész családnak.
Hozzávalók: (4 főre)
- 2 db felszeletelt zöldség
- 1 evÅ‘kanál zsÃr
- 1 teáskanál só
- 1 csipet köménymag
- Å‘rölt fekete bors (Ãzlés szerint)
- 30 dkg gomba
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 zúzott fokhagyma
- majoránna (Ãzlés szerint)
ElkészÃtési idÅ‘:Â45 perc
Nehézségi szint:Âközepes
ElkészÃtés menete:
- A zsÃron megpirÃtjuk a kockára vágott gyökérzöldséget. Sózzuk és borsozzuk, köménymaggal megszórjuk, hozzáadjuk a fekete borsot.
- Hozzáadjuk a megtisztÃtott és felszeletelt gombát, vÃzzel felöntjük és el kezdjük fÅ‘zni. A fÅ‘zés során keletkezett habot kanállal leszedjük a leves felszÃnérÅ‘l.
- 10 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
- A vöröshagymát egy kevés zsÃron megpirÃtjuk, 2 evÅ‘kanál liszttel folyamatos kevergetés mellett elkeverjük – rántást készÃtünk és hozzáadjuk a leveshez. Még pár percig fÅ‘zzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majoránnával ÃzesÃtjük.
- Szükség szerint fűszerezzük. Egy fej vöröshagymát akár az elején beledobhatunk a levesbe – ettÅ‘l különlegesebb Ãzt kap.
Jó étvágyat kÃvánunk!