A tejszínes gombamártás nagyon gyorsan elkészíthető gombaszósz, ami sültekhez kiváló kísérőétel, de akár rizzsel vagy tésztával is önmagában fogyasztható.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg csiperke gomba (szeletelve)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg apróra vágott vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál finom liszt
- 1,5 dl szárnyas alaplé
- 1 dl vörösbor
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát alaposan megtisztítjuk, majd apróra felszeleteljük.
- A hagymát az olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal majd meghintjük 2 evőkanál liszttel.
- Lassan felöntjük a szárnyas alaplével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk az előkészített gombát és 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.
- Húsok mellé vagy tészta mellé is kiváló.
Jó étvágyat kívánunk!