Tejszínes gombamártás

      Tejszínes gombamártás

      A tejszínes gombamártás nagyon gyorsan elkészíthető gombaszósz, ami sültekhez kiváló kísérőétel, de akár rizzsel vagy tésztával is önmagában fogyasztható.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 20 dkg csiperke gomba (szeletelve)
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 5 dkg apróra vágott vöröshagyma
      • só, bors ízlés szerint
      • 2 evőkanál finom liszt
      • 1,5 dl szárnyas alaplé
      • 1 dl vörösbor
      • 1,5 dl főzőtejszín

      Elkészítési idő: 20 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát alaposan megtisztítjuk, majd apróra felszeleteljük.
      2. A hagymát az olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal majd meghintjük 2 evőkanál liszttel.
      3. Lassan felöntjük a szárnyas alaplével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk az előkészített gombát és 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.
      4. Húsok mellé vagy tészta mellé is kiváló.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank