Tejszínes gombamártás

A tejszínes gombamártás nagyon gyorsan elkészíthető gombaszósz, ami sültekhez kiváló kísérőétel, de akár rizzsel vagy tésztával is önmagában fogyasztható.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csiperke gomba (szeletelve)
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 5 dkg aprĂłra vágott vöröshagyma
  • sĂł, bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 2 evĹ‘kanál finom liszt
  • 1,5 dl szárnyas alaplĂ©
  • 1 dl vörösbor
  • 1,5 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát alaposan megtisztítjuk, majd apróra felszeleteljük.
  2. A hagymát az olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal majd meghintjük 2 evőkanál liszttel.
  3. Lassan felöntjük a szárnyas alaplével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk az előkészített gombát és 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.
  4. Húsok mellé vagy tészta mellé is kiváló.

Jó étvágyat kívánunk!

 756