Füstölt sajtos grillezett gomba
A grillezett gomba egy sajttal töltött verziĂłját kĂ©szĂtjĂĽk a fĂĽstölt sajttal töltött grillezett gombát, amit baconbe göngyölve sĂĽtĂĽnk meg. Nagyon finom Ă©s mutatĂłs grillĂ©tel, ami egy nagyon jĂł alternatĂva a megszokott grillhĂşsok mellett.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 közepes db nagyobb csiperkegomba
- 10 dkg spenĂłt
- 25 dkg füstölt sajt (Karaván grillsajt)
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- Ĺ‘rölt feketebors ĂzlĂ©s szerint
- 1 dl habtejszĂn
- szerecsendiĂł ĂzlĂ©s szerint
- 3 ek zsemlemorzsa
- 16 szelet bacon
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombákat megpucoljuk és félretesszük.
- A spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és összevágjuk.
- A spenĂłthoz reszeljĂĽk a fĂĽstölt sajtot, hozzáadjuk a fűszereket. FelöntjĂĽk tejszĂnnel, Ă©s annyi zsemlemorzsát keverĂĽnk hozzá, hogy a massza töltelĂ©k sűrűsĂ©gű legyen.
- Kereszt alakban lefektetĂĽnk egy-egy bacont. A találkozási pontjukhoz teszĂĽnk egy gombát, megtöltjĂĽk a fentiekbe elkĂ©szĂtett töltelĂ©kkel, majd a baconnel bebugyoláljuk.
- Forró grillrácson készre sütjük, kb. 5-6 perc alatt.
- Frissen tálaljuk rizzsel, főtt/sült krumplival is kiváló.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
64