Füstölt sajtos grillezett gomba

A grillezett gomba egy sajttal töltött verzióját készítjük a füstölt sajttal töltött grillezett gombát, amit baconbe göngyölve sütünk meg. Nagyon finom és mutatós grillétel, ami egy nagyon jó alternatíva a megszokott grillhúsok mellett.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 közepes db nagyobb csiperkegomba
  • 10 dkg spenĂłt
  • 25 dkg fĂĽstölt sajt (Karaván grillsajt)
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt feketebors Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 dl habtejszĂ­n
  • szerecsendiĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 16 szelet bacon

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombákat megpucoljuk és félretesszük.
  2. A spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és összevágjuk.
  3. A spenóthoz reszeljük a füstölt sajtot, hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük tejszínnel, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy a massza töltelék sűrűségű legyen.
  4. Kereszt alakban lefektetünk egy-egy bacont. A találkozási pontjukhoz teszünk egy gombát, megtöltjük a fentiekbe elkészített töltelékkel, majd a baconnel bebugyoláljuk.
  5. Forró grillrácson készre sütjük, kb. 5-6 perc alatt.
  6. Frissen tálaljuk rizzsel, főtt/sült krumplival is kiváló.

Jó étvágyat kívánunk!

 64