Pirított gombasaláta

Ezúttal egy nagyon egyszerű gombasalátát készítünk el, amelyet gyorsan összehozhatunk. Mindössze egy jó serpenyő, hagyma és fűszerek kellenek hozzá. Lássuk is hogyan készül.
Hozzávalók: (2 személyre)

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evĹ‘kanál ecet
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • petrezselyem Ă­zlĂ©s szerint
  • snidling Ă­zlĂ©s szerint
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • bors Ă­zlĂ©s szerint
  • csĂ­pĹ‘s fűszerpaprika Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1.  A gombákat megmossuk, és méretüktől függően felszeleteljük őket. Ha picik csak félbe, vagy egészbe is maradhatnak, ha nagyok, akkor több vékony szeletbe.
  2. Egy teflonos edényt (legjobb a wok) felforrósítunk, majd hirtelen megpirítjuk benne a gombákat. 
  3. Amikor elkezd levet ereszteni, a lével együtt egy salátás tálba öntjük a gombát. Nem kell sokáig sütni, mert akkor minden víz kifő, és összemennek a gombák. Fontos, hogy ilyenkor még ne sózzuk meg, mert attól még több vizet veszít!
  4. Egy hagymát felkarikázunk, és megpirítuk az edényben.
  5. A hagymát összekeverjük a gombával, megsózzuk, ecetet, olajat öntünk rá, és hozzákeverjük a felaprított zöldfűszereket is.
  6. A végén borsot őrölünk rá, és meghintjük ízlés szerint erőspaprikával.
  7. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 185