Egy nagyon finom egytálételt készítünk, amihez sertés darálthúsos, gombás ragut használunk fel. A raguból pedig egy burgonyás rakottas kerekedik ki. Finom és nagyon laktató egytálétel.
Hozzávalók:(6 személyre)
- 1,5 kg burgonya
- 1 nagy marék reszelt sajt
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg apróra szeletelt csiperkegomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2,5 dl paradicsomlé
- 2 evőkanál tejföl
- díszítésként friss petrezselyem
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a darált sertéshúst fehéredésig pirítjuk rajta.
- Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük.
- Felengedjük a pohárnyi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel.
- Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt.
- Amíg a fenti ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.
- Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval.
- A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.
- Rákarikázzuk a maradék főtt krumplit. Ismét finoman megsózzuk. Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 180 °C-on hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Tetejére friss petrezselymet szórunk. Frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!