Gombás sertésraguval rakott krumpli
Egy nagyon finom egytálĂ©telt kĂ©szĂtĂĽnk, amihez sertĂ©s darálthĂşsos, gombás ragut használunk fel. A ragubĂłl pedig egy burgonyás rakottas kerekedik ki. Finom Ă©s nagyon laktatĂł egytálĂ©tel.
Hozzávalók: (6 személyre)
- 1,5 kg burgonya
- 1 nagy marék reszelt sajt
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg aprĂłra szeletelt csiperkegomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2,5 dl paradicsomlé
- 2 evőkanál tejföl
- dĂszĂtĂ©skĂ©nt friss petrezselyem
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 70 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk.
- Az olajat felforrĂłsĂtjuk, majd a vöröshagymát ĂĽvegesre pároljuk, a darált sertĂ©shĂşst fehĂ©redĂ©sig pirĂtjuk rajta.
- Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ĂzesĂtjĂĽk a fűszerekkel. SĂłzzuk, borsozzuk Ă©s hozzáadjuk a pirospaprikát Ă©s alaposan elkeverjĂĽk.
- FelengedjĂĽk a pohárnyi paradicsomlĂ©vel Ă©s fedĹ‘ alatt addig fĹ‘zzĂĽk, mĂg a hĂşs meg nem puhul. Ha a lĂ© már kevĂ©s Ă©s a hĂşs mĂ©g nem elĂ©g puha, pĂłtoljuk a folyadĂ©kot kevĂ©s vĂzzel.
- Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt.
- AmĂg a fenti ragu elkĂ©szĂĽl, a megtisztĂtott, meghámozott krumplikat sĂłs vĂzben puhára fĹ‘zzĂĽk.
- Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval.
- A tejfölös-gombás ragu felĂ©t rákanalazzuk, Ă©s szĂ©pen elsimĂtjuk.
- Rákarikázzuk a maradĂ©k fĹ‘tt krumplit. IsmĂ©t finoman megsĂłzzuk. BeborĂtjuk a ragu másik felĂ©vel. MegszĂłrjuk reszelt sajttal.
- ElĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben 180 °C-on hĹ‘lĂ©gkeverĂ©ssel kb. 15 perc alatt megsĂĽtjĂĽk.
- Tetejére friss petrezselymet szórunk. Frissen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
219