Gombás sertésraguval rakott krumpli

      Gombás sertésragus rakott krumpli recept

      Egy nagyon finom egytálételt készítünk, amihez sertés darálthúsos, gombás ragut használunk fel. A raguból pedig egy burgonyás rakottas kerekedik ki. Finom és nagyon laktató egytálétel.

      Hozzávalók:(6 személyre)

      • 1,5 kg burgonya
      • 1 nagy marék reszelt sajt
      • 25 dkg darált sertéshús
      • 10 dkg apróra szeletelt csiperkegomba
      • 1 kisebb fej vöröshagyma
      • 1 evőkanál étolaj
      • 1 kiskanál só
      • 1 nagy csipet őrölt bors
      • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
      • 2,5 dl paradicsomlé
      • 2 evőkanál tejföl
      • díszítésként friss petrezselyem

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk.
      2. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a darált sertéshúst fehéredésig pirítjuk rajta.
      3. Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük.
      4. Felengedjük a pohárnyi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. 
      5. Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt.
      6. Amíg a fenti ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.
      7. Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval.
      8. A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.
      9. Rákarikázzuk a maradék főtt krumplit. Ismét finoman megsózzuk. Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.
      10. Előmelegített sütőben 180 °C-on hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
      11. Tetejére friss petrezselymet szórunk. Frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank