Gombabecsinált leves

Gombából készült levesek közül egyik legkönnyebben elkészíthető étel a gombabecsinált leves. Egy laktató leves, ami különösen jól esik hideg őszi/téli időszakban.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg gomba (szegfű vagy csiperkegombábĂłl ideális)
  • 8 db tojás
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 5 dkg vaj vagy Ă©tolaj
  • 3 evĹ‘kanál liszt
  • sĂł

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
  2. 8 dl vízben a leveskockát felforraljuk és az előkészített gombát hozzáadjuk majd 5 percig főzzük.
  3. Világos vajas rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott petrezselymet.
  4. Az így készült rántással sűrítjük a levest.
  5. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 347