Gomba tócsni

      Gomba tócsni

      A reszelt gomba sokféle módon hasznosítható, mivel készíthető belőle pástétom, fasírt és feltét is darált hús helyett makarónihoz. A gomba lereszelve és kisütve is finom vegán étel. Így készül a gomba tócsni.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 20 dkg laskagomba
      • 20 dkg barna csiperke gomba
      • 12 dkg liszt
      • 4 db tojás
      • 1 kisebb fej lilahagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 csomag petrezselyemzöld
      • 2 kávéskanál kurkuma
      • sütéshez étolaj

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombákat leöblítjük. A gombákat elég folyóvízben mosni, ne áztassuk. A laskagombára különösen vigyázzunk, mert megszívja magát vízzel. A barna csiperke gombát nem kell pucolni. A csiperkét lereszeljük, a laskát pedig apróra vágjuk.
      2. A lilahagymát és fokhagymát felaprítjuk. A petrezselymet feldaraboljuk.
      3. Egy keverőtálban a tojásokat a liszttel alaposan elkeverjük.
      4. Majd hozzáadjuk az előkészített gombákat, hagymákat, petrezselymet, fűszereket. Jól összekeverjük.
      5. Evőkanál segítségével formázzuk ezután meleg, de nem túl forró olajba tesszük.
      6. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A kisült tócsnikról a felesleges zsiradékot papírral leitatjuk. Tányérra helyezzük. 
      7. Ízesíthetjük a tetejére locsolt joghurttal, valamint apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.
      8. Fogyasztható önmagában, de sültekhez köretként is tálalható

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank