Gomba tĂłcsni

A reszelt gomba sokféle módon hasznosítható, mivel készíthető belőle pástétom, fasírt és feltét is darált hús helyett makarónihoz. A gomba lereszelve és kisütve is finom vegán étel. Így készül a gomba tócsni.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg laskagomba
  • 20 dkg barna csiperke gomba
  • 12 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 2 kávĂ©skanál kurkuma
  • sĂł
  • sĂĽtĂ©shez Ă©tolaj

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombákat leöblítjük. A gombákat elég folyóvízben mosni, ne áztassuk. A laskagombára különösen vigyázzunk, mert megszívja magát vízzel. A barna csiperke gombát nem kell pucolni. A csiperkét lereszeljük, a laskát pedig apróra vágjuk.
  2. A lilahagymát és fokhagymát felaprítjuk. A petrezselymet feldaraboljuk.
  3. Egy keverőtálban a tojásokat a liszttel alaposan elkeverjük.
  4. Majd hozzáadjuk az előkészített gombákat, hagymákat, petrezselymet, fűszereket. Jól összekeverjük.
  5. Evőkanál segítségével formázzuk ezután meleg, de nem túl forró olajba tesszük.
  6. MindkĂ©t oldalát pirosra sĂĽtjĂĽk. A kisĂĽlt tĂłcsnikrĂłl a felesleges zsiradĂ©kot papĂ­rral leitatjuk. TányĂ©rra helyezzĂĽk. 
  7. Ízesíthetjük a tetejére locsolt joghurttal, valamint apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.
  8. Fogyasztható önmagában, de sültekhez köretként is tálalható

Jó étvágyat kívánunk!

 446