A reszelt gomba sokféle módon hasznosítható, mivel készíthető belőle pástétom, fasírt és feltét is darált hús helyett makarónihoz. A gomba lereszelve és kisütve is finom vegán étel. Így készül a gomba tócsni.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg laskagomba
- 20 dkg barna csiperke gomba
- 12 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag petrezselyemzöld
- 2 kávéskanál kurkuma
- só
- sütéshez étolaj
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombákat leöblítjük. A gombákat elég folyóvízben mosni, ne áztassuk. A laskagombára különösen vigyázzunk, mert megszívja magát vízzel. A barna csiperke gombát nem kell pucolni. A csiperkét lereszeljük, a laskát pedig apróra vágjuk.
- A lilahagymát és fokhagymát felaprítjuk. A petrezselymet feldaraboljuk.
- Egy keverőtálban a tojásokat a liszttel alaposan elkeverjük.
- Majd hozzáadjuk az előkészített gombákat, hagymákat, petrezselymet, fűszereket. Jól összekeverjük.
- Evőkanál segítségével formázzuk ezután meleg, de nem túl forró olajba tesszük.
- Mindkét oldalát pirosra sütjük. A kisült tócsnikról a felesleges zsiradékot papírral leitatjuk. Tányérra helyezzük.
- Ízesíthetjük a tetejére locsolt joghurttal, valamint apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.
- Fogyasztható önmagában, de sültekhez köretként is tálalható
Jó étvágyat kívánunk!