Csirkés gombaleves recept csirkemellből

      Csirkés gombaleves recept csirkemellből

      Finom, friss csirkemell felhasználásával ízletes gombás levest készíthetünk, melyet tejföllel és tejszínnel sűrítve tálalunk. A forró csirkés gombaleves zöldségekkel jólesik a hideg őszi és téli napokon.

      Hozzávalók: (4 fÅ‘re)

      • 25 dkg csirkemellfilé
      • 1 evÅ‘kanál olívaolaj
      • 3 gerezd fokhagyma
      • 1 fej vöröshagyma
      • 3 db sárgarépa
      • 25 dkg gomba
      • 2 evÅ‘kanál vaj
      • 1/4 bögre liszt
      • 1 liter húslevesalaplé
      • 1 db babérlevél
      • fél dl cukrozatlan habtejszín
      • 5 dkg tejföl
      • petrezselyem
      • só és Å‘rölt bors ízlés szerint

      Elkészítési idÅ‘: 45 perc

      Nehézségi szint:ÂKözepes

      Elkészítés menete:

      1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Kiszedjük, és félretesszük.
      2. A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztítjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a zöldségeket felaprítjuk.
      3. A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket.
      4. Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk rajta. Azután felöntjük a húslevesalaplével, és simára keverjük.
      5. A levesbe dobjuk a babérlevelet, beleforgatjuk a húskockákat, és közepes lángon 15 percig főzzük.
      6. A tűzről levéve a tejszín és a tejfölkeverékével sűrítjük a levest, végül megsózzuk és megborsozzuk.
      7. A tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk és így tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank