
Finom, friss csirkemell felhasználásával Ãzletes gombás levest készÃthetünk, melyet tejföllel és tejszÃnnel sűrÃtve tálalunk. A forró csirkés gombaleves zöldségekkel jólesik a hideg Å‘szi és téli napokon.
Hozzávalók: (4 főre)
- 25 dkg csirkemellfilé
- 1 evÅ‘kanál olÃvaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 2 evőkanál vaj
- 1/4 bögre liszt
- 1 liter húslevesalaplé
- 1 db babérlevél
- fél dl cukrozatlan habtejszÃn
- 5 dkg tejföl
- petrezselyem
- só és Å‘rölt bors Ãzlés szerint
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc
Nehézségi szint:ÂKözepes
ElkészÃtés menete:
- A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy lábasban felhevÃtett olÃvaolajon 2-3 percig pirÃtjuk. Kiszedjük, és félretesszük.
- A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztÃtjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a zöldségeket felaprÃtjuk.
- A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósÃtjuk, majd kissé megpirÃtjuk rajta az elÅ‘készÃtett zöldségeket.
- Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirÃtjuk rajta. Azután felöntjük a húslevesalaplével, és simára keverjük.
- A levesbe dobjuk a babérlevelet, beleforgatjuk a húskockákat, és közepes lángon 15 percig főzzük.
- A tűzrÅ‘l levéve a tejszÃn és a tejfölkeverékével sűrÃtjük a levest, végül megsózzuk és megborsozzuk.
- A tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk és Ãgy tálaljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!