Gombával, csirkemájjal töltött sertéskaraj

A sertéskaraj nagyon sokféleképpen felhasználható húsétel, a mai ételünkben gombával és csirkemájjal töltött rántott változatát készítjük el. Lássuk is a gombával és csirkemájjal töltött sertéskaraj receptjét!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet kicsontozott, kiklopfolt, sertĂ©skaraj
  • 5 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint
  • napraforgĂł Ă©tolaj
  • liszt, tojás Ă©s zsemlemorzsa a panĂ­rozáshoz.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A sertés karajszeleteket kiklopfoljuk.
  2. Kevés olajon üvegesre megpároljuk az apróra vágott hagymát.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított gombát és a feldarabolt csirkemájat és petrezselyemzöldet, ami puhára párolunk.
  4. Sóval és borssal fűszerezzük, majd zúzott fokhagymát teszünk hozzá.
  5. Ha már elfőtte a levét a párolt töltelék kihűtjük és a kiklopfolt sertésszeletekbe töltjük és feltekerjük. Meg lehet tűzni hústűvel, vagy fogpiszkálóval
  6. Az így elkészült húsokat a szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
  7. Hasábburgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 358