A sertéskaraj nagyon sokféleképpen felhasználható húsétel, a mai ételünkben gombával és csirkemájjal töltött rántott változatát készítjük el. Lássuk is a gombával és csirkemájjal töltött sertéskaraj receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 szelet kicsontozott, kiklopfolt, sertéskaraj
- 5 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só, őrölt fekete bors ízlés szerint
- napraforgó étolaj
- liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A sertés karajszeleteket kiklopfoljuk.
- Kevés olajon üvegesre megpároljuk az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított gombát és a feldarabolt csirkemájat és petrezselyemzöldet, ami puhára párolunk.
- Sóval és borssal fűszerezzük, majd zúzott fokhagymát teszünk hozzá.
- Ha már elfőtte a levét a párolt töltelék kihűtjük és a kiklopfolt sertésszeletekbe töltjük és feltekerjük. Meg lehet tűzni hústűvel, vagy fogpiszkálóval
- Az így elkészült húsokat a szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
- Hasábburgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!