Gombával, csirkemájjal töltött sertéskaraj

      Gombával és csirkemájjal töltött sertéskaraj recept

      A sertéskaraj nagyon sokféleképpen felhasználható húsétel, a mai ételünkben gombával és csirkemájjal töltött rántott változatát készítjük el. Lássuk is a gombával és csirkemájjal töltött sertéskaraj receptjét!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 4 szelet kicsontozott, kiklopfolt, sertéskaraj
      • 5 dkg csirkemáj
      • 20 dkg gomba
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 1 gerezd reszelt fokhagyma
      • petrezselyemzöld
      • só, őrölt fekete bors ízlés szerint
      • napraforgó étolaj
      • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz.

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A sertés karajszeleteket kiklopfoljuk.
      2. Kevés olajon üvegesre megpároljuk az apróra vágott hagymát.
      3. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított gombát és a feldarabolt csirkemájat és petrezselyemzöldet, ami puhára párolunk.
      4. Sóval és borssal fűszerezzük, majd zúzott fokhagymát teszünk hozzá.
      5. Ha már elfőtte a levét a párolt töltelék kihűtjük és a kiklopfolt sertésszeletekbe töltjük és feltekerjük. Meg lehet tűzni hústűvel, vagy fogpiszkálóval
      6. Az így elkészült húsokat a szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
      7. Hasábburgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank