Nagyon egyszerűen elkészíthető vegariánius étel a gombával töltött paradicsom. Ezt a finom és nagyon egészséges ételt bárki könnyedén elkészítheti. Lássuk a receptet.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 8 db közepes nagyságú paradicsom
- 15 dkg csiperke gomba
- 6 dkg reszelt félkemény sajt
- 1 szál újhagyma
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- vaj
- aprított petrezselyem
- só, őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A töltelékhez a gombát és az újhagymát apróra vágjuk. A paradicsomok tetejéből levágunk egy kalapnyit, kiskanállal kiszedjük a magos belsejüket.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk kevés vajat, világosra pirítjuk benne a hagymát, majd beletesszük a gombát.
- Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg a gomba leve elpárolog , és zsírjára pirul.
- Megszórjuk egy púpozott evőkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadunk 2 db felvert tojást.
- Alaposan elkeverjük, addig amíg pépesre nem sűrűsödik.
- A kivájt paradicsomok belsejét megsózzuk és megborsozzuk.
- A tölteléket beletöltjük az előkészített paradicsomokba, majd vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk.
- A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk, egy-egy kis darabka vajat teszünk rá.
- Közepes lángon 8-10 perc alatt átforrósítjuk.
- Melegen főtt rizzsel tálaljuk, de hidegtálként is nagyon finom csemege.
Jó étvágyat kívánunk!