Gombás töltött paradicsom

      Gombás paradicsom

      Nagyon egyszerűen elkészíthető vegariánius étel a gombával töltött paradicsom. Ezt a finom és nagyon egészséges ételt bárki könnyedén elkészítheti. Lássuk a receptet.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 8 db közepes nagyságú paradicsom
      • 15 dkg csiperke gomba
      • 6 dkg reszelt félkemény sajt
      • 1 szál újhagyma
      • 2 tojás
      • 1 evőkanál zsemlemorzsa
      • vaj
      • aprított petrezselyem
      • só, őrölt fekete bors

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A töltelékhez a gombát és az újhagymát apróra vágjuk. A paradicsomok tetejéből levágunk egy kalapnyit, kiskanállal kiszedjük a magos belsejüket.
      2. Egy serpenyőben felolvasztjuk kevés vajat, világosra pirítjuk benne a hagymát, majd beletesszük a gombát.
      3. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg a gomba leve elpárolog , és zsírjára pirul.
      4. Megszórjuk egy púpozott evőkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadunk 2 db felvert tojást.
      5. Alaposan elkeverjük, addig amíg pépesre nem sűrűsödik.
      6. A kivájt paradicsomok belsejét megsózzuk és megborsozzuk.
      7. A tölteléket beletöltjük az előkészített paradicsomokba, majd vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk.
      8. A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk, egy-egy kis darabka vajat teszünk rá.
      9. Közepes lángon 8-10 perc alatt átforrósítjuk.
      10. Melegen főtt rizzsel tálaljuk, de hidegtálként is nagyon finom csemege.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank