Gombapaprikás – tejfölös gombapörkölt

      Gombapaprikás nokedlivel

      A legegyszerűbb gombapaprikást úgy készíthetjük el, ha a gombás pörköltalapot behabarjuk tejföllel. Na de lássuk is, hogy is kell ezt a finom ételt elkészíteni!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg csiperke gomba
      • 2 közepes fej hagyma
      • 1 db zöldpaprika
      • 1 db paradicsom
      • 2 evőkanál zsír
      • 1 evőkanál piros édes fűszerpaprika
      • 1 kávéskanál só
      • 1 kis pohár tejföl
      • 2 lapos evőkanál liszt
      • 1 kis csokor petrezselyem


      Elkészítési idő:50 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megmossuk és megtisztítjuk és feldaraboljuk közepes méretű szeletekre.
      2. A hagymát, a zöldpaprikát, paradicsomot is feldaraboljuk és a petrezselymet apróra vágjuk.
      3. A zsírban megpároljuk a hagymát és a zöldpaprikát.
      4. Ha a hagyma megpárolódott hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát és lassú lángon alaposan és egyenletesen elkeverjük. Ne hagyjuk leégni a fűszerpaprikát.
      5. Hozzáadjuk a felnégyelt paradicsomot és kevés vizet öntünk hozzá.
      6. Beletesszük a csiperkegombát és fedő alatt megpároljuk. Sok vizet fog ereszteni, így nagyon folyékony állagot kapunk.
      7. Habarást készítünk úgy, hogy a párolt gomba levéből egy keveset összekeverünk a tejföllel és a liszttel.
      8. A habarást hozzáöntjük az eddig elkészült párolt gombához és addig főzzük, amíg kellően sűrű főzetet nem kapunk.
      9. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, tetejére vágott petrezselymet szórunk. Uborkasalátával fogyasztjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank