Gombapaprikás – tejfölös gombapörkölt

A legegyszerűbb gombapaprikást úgy készíthetjük el, ha a gombás pörköltalapot behabarjuk tejföllel. Na de lássuk is, hogy is kell ezt a finom ételt elkészíteni!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evĹ‘kanál zsĂ­r
  • 1 evĹ‘kanál piros Ă©des fűszerpaprika
  • 1 kávĂ©skanál sĂł
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 lapos evĹ‘kanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem


Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megmossuk és megtisztítjuk és feldaraboljuk közepes méretű szeletekre.
  2. A hagymát, a zöldpaprikát, paradicsomot is feldaraboljuk és a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A zsírban megpároljuk a hagymát és a zöldpaprikát.
  4. Ha a hagyma megpárolódott hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát és lassú lángon alaposan és egyenletesen elkeverjük. Ne hagyjuk leégni a fűszerpaprikát.
  5. Hozzáadjuk a felnégyelt paradicsomot és kevés vizet öntünk hozzá.
  6. Beletesszük a csiperkegombát és fedő alatt megpároljuk. Sok vizet fog ereszteni, így nagyon folyékony állagot kapunk.
  7. Habarást készítünk úgy, hogy a párolt gomba levéből egy keveset összekeverünk a tejföllel és a liszttel.
  8. A habarást hozzáöntjük az eddig elkészült párolt gombához és addig főzzük, amíg kellően sűrű főzetet nem kapunk.
  9. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, tetejére vágott petrezselymet szórunk. Uborkasalátával fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 527