A legegyszerűbb gombapaprikást úgy készíthetjük el, ha a gombás pörköltalapot behabarjuk tejföllel. Na de lássuk is, hogy is kell ezt a finom ételt elkészíteni!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg csiperke gomba
- 2 közepes fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál piros édes fűszerpaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 kis pohár tejföl
- 2 lapos evőkanál liszt
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítési idő:50 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megmossuk és megtisztítjuk és feldaraboljuk közepes méretű szeletekre.
- A hagymát, a zöldpaprikát, paradicsomot is feldaraboljuk és a petrezselymet apróra vágjuk.
- A zsírban megpároljuk a hagymát és a zöldpaprikát.
- Ha a hagyma megpárolódott hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát és lassú lángon alaposan és egyenletesen elkeverjük. Ne hagyjuk leégni a fűszerpaprikát.
- Hozzáadjuk a felnégyelt paradicsomot és kevés vizet öntünk hozzá.
- Beletesszük a csiperkegombát és fedő alatt megpároljuk. Sok vizet fog ereszteni, így nagyon folyékony állagot kapunk.
- Habarást készítünk úgy, hogy a párolt gomba levéből egy keveset összekeverünk a tejföllel és a liszttel.
- A habarást hozzáöntjük az eddig elkészült párolt gombához és addig főzzük, amíg kellően sűrű főzetet nem kapunk.
- Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, tetejére vágott petrezselymet szórunk. Uborkasalátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk!