Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombamártással
A mai ebĂ©dĂĽnk egy szatmáriasan, aszalt szilvával töltött csirkemell, amely mellĂ© vörösboros gombamártást kĂ©szĂtĂĽnk. Nem rántjuk ki a csirkemellet, hanem megpároljuk Ă©s gombás mártásunkkal egy nagyon Ăzletes Ă©s szaftos főételt kapunk. Könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s nagyon finom gombás-szilvás csirkemell.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj vagy napraforgĂł Ă©tolaj
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
-  A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük és pálcikával felszúrjuk.
- SerpenyĹ‘ben kevĂ©s Ă©tolajon, kis vĂz hozzáadásával megpároljuk a csirkemelleket. A maradĂ©k aszalt szilvát is a hĂşsok mellĂ© tesszĂĽk Ă©s a vörösborral felöntjĂĽk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát Ă©s addig fĹ‘zzĂĽk, amĂg a mellĂ© helyezett aszalt szilva besűrĂti a vörösboros gombás szĂłszt.
- Főtt rizzsel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt folyamatosan pótoljuk a vizet.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
31