Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombamártással

A mai ebédünk egy szatmáriasan, aszalt szilvával töltött csirkemell, amely mellé vörösboros gombamártást készítünk. Nem rántjuk ki a csirkemellet, hanem megpároljuk és gombás mártásunkkal egy nagyon ízletes és szaftos főételt kapunk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom gombás-szilvás csirkemell.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 kg csirkemellfilĂ©
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj vagy napraforgĂł Ă©tolaj
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1.  A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük és pálcikával felszúrjuk.
  2. Serpenyőben kevés étolajon, kis víz hozzáadásával megpároljuk a csirkemelleket. A maradék aszalt szilvát is a húsok mellé tesszük és a vörösborral felöntjük.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és addig főzzük, amíg a mellé helyezett aszalt szilva besűríti a vörösboros gombás szószt.
  4. Főtt rizzsel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt folyamatosan pótoljuk a vizet.

Jó étvágyat kívánunk!

 180