A mai ebédünk egy szatmáriasan, aszalt szilvával töltött csirkemell, amely mellé vörösboros gombamártást készítünk. Nem rántjuk ki a csirkemellet, hanem megpároljuk és gombás mártásunkkal egy nagyon ízletes és szaftos főételt kapunk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom gombás-szilvás csirkemell.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük és pálcikával felszúrjuk.
- Serpenyőben kevés étolajon, kis víz hozzáadásával megpároljuk a csirkemelleket. A maradék aszalt szilvát is a húsok mellé tesszük és a vörösborral felöntjük.
- Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és addig főzzük, amíg a mellé helyezett aszalt szilva besűríti a vörösboros gombás szószt.
- Főtt rizzsel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt folyamatosan pótoljuk a vizet.
Jó étvágyat kívánunk!