Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombamártással

      Aszalt szilvával töltött csirkemell vörösboros gombamártással

      A mai ebédünk egy szatmáriasan, aszalt szilvával töltött csirkemell, amely mellé vörösboros gombamártást készítünk. Nem rántjuk ki a csirkemellet, hanem megpároljuk és gombás mártásunkkal egy nagyon ízletes és szaftos főételt kapunk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom gombás-szilvás csirkemell.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 50 dkg csiperkegomba
      • 1 kg csirkemellfilé
      • 30 dkg aszalt szilva
      • 1 dl vörösbor
      • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1.  A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd aszalt szilvával megtöltjük és pálcikával felszúrjuk.
      2. Serpenyőben kevés étolajon, kis víz hozzáadásával megpároljuk a csirkemelleket. A maradék aszalt szilvát is a húsok mellé tesszük és a vörösborral felöntjük.
      3. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és addig főzzük, amíg a mellé helyezett aszalt szilva besűríti a vörösboros gombás szószt.
      4. Főtt rizzsel tálaljuk. Ne hagyjuk az ételt felügyelet nélkül, mert az aszalt szilva könnyen megéghet! A párolás alatt folyamatosan pótoljuk a vizet.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank