Cukkinivel töltött gombafejek

      Cukkinivel töltött gomba

      Nagyszerű vegán étel bulgur, cukkini, gomba és kaliforniai paprika felhasználásával. Lássuk a cukkinivel töltött gomba receptjét!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 20 dkg csiperkegomba
      • 1 csokor petrezselyem
      • 1 db kisebb cukkini
      • 1 db közepes kaliforniai paprika
      • 8 dkg bulgur
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 15 dkg feta sajt
      • só és bors ízés szerint
      • 1 fej lilahagyma

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és a csak a gombakalapokat használjuk fel.
      2. A cukkinit felkarikázzuk, petrezselymet apróra vágjuk és kaliforniai paprikát felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk.
      3. A bulgurt felöntjük 1,5 dl forró vízzel és állni hagyjuk, amíg felpuhul. (15 perc)
      4. A zöldségeket fűszerezzük és elkeverjük a főtt bulgurral.
      5. A keverékbe belemorzsoljuk a feta sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan elkeverjük.
      6. A gombafejekbe beletöltjük a fentiekben elkészített keveréket és egyenletesen elosztva hőálló tálba tesszük.
      7. 180 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank