Nagyszerű vegán étel bulgur, cukkini, gomba és kaliforniai paprika felhasználásával. Lássuk a cukkinivel töltött gomba receptjét!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db közepes kaliforniai paprika
- 8 dkg bulgur
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg feta sajt
- só és bors ízés szerint
- 1 fej lilahagyma
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és a csak a gombakalapokat használjuk fel.
- A cukkinit felkarikázzuk, petrezselymet apróra vágjuk és kaliforniai paprikát felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk.
- A bulgurt felöntjük 1,5 dl forró vízzel és állni hagyjuk, amíg felpuhul. (15 perc)
- A zöldségeket fűszerezzük és elkeverjük a főtt bulgurral.
- A keverékbe belemorzsoljuk a feta sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan elkeverjük.
- A gombafejekbe beletöltjük a fentiekben elkészített keveréket és egyenletesen elosztva hőálló tálba tesszük.
- 180 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!