Nagyszerű vegán étel bulgur, cukkini, gomba és kaliforniai paprika felhasználásával. Lássuk a cukkinivel töltött gomba receptjét!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db közepes kaliforniai paprika
  • 8 dkg bulgur
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg feta sajt
  • só és bors ízés szerint
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és a csak a gombakalapokat használjuk fel.
  2. A cukkinit felkarikázzuk, petrezselymet apróra vágjuk és kaliforniai paprikát felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk.
  3. A bulgurt felöntjük 1,5 dl forró vízzel és állni hagyjuk, amíg felpuhul. (15 perc)
  4. A zöldségeket fűszerezzük és elkeverjük a főtt bulgurral.
  5. A keverékbe belemorzsoljuk a feta sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan elkeverjük.
  6. A gombafejekbe beletöltjük a fentiekben elkészített keveréket és egyenletesen elosztva hőálló tálba tesszük.
  7. 180 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading