Nagyon finom csirkemell tekercs megspékelve gombás töltelékkel. Igazán kiadós főétel a szárnyas húsok kedvelőinek.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 500 g csirkemell filé (itt 3 kisebb darab)
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint bors
- 20 dkg vékonyra vágott bacon
Töltelékhez:
- 250 g csiperke gomba
- 30 g vöröshagyma
- 20 g vaj
- kb. 50 ml olívaolaj
- 100 g Gouda sajt vagy Trappista sajt
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint bors
- 1 ek aprított petrezselyem zöld
- 1 szál újhagyma
- alufólia
- kevés víz a sütéshez
Elkészítési idő: 55 perc
Nehézségi szint:Közepes
- A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg.
- Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, tedd hozzá az aprított petrezselymet és a felkarikázott újhagymát majd párold addig, amíg elfő a leve.
- A csirkemellet öblítsd le, lapjában vágd be, és hajtsd ki. Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.
- Rakd rá a gombás keveréket és a feldarabolt sajtot.
- Tekerd fel, csavard baconbe, és tedd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe.
- Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig.
- Ha a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg picit. Rizzsel vagy hasábburgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!