Gombás csirkemell tekercs

Nagyon finom csirkemell tekercs megspékelve gombás töltelékkel. Igazán kiadós főétel a szárnyas húsok kedvelőinek.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 500 g csirkemell filĂ© (itt 3 kisebb darab)
  • ĂŤzlĂ©s szerint sĂł
  • ĂŤzlĂ©s szerint bors
  • 20 dkg vĂ©konyra vágott bacon

Töltelékhez:

  • 250 g csiperke gomba
  • 30 g vöröshagyma
  • 20 g vaj
  • kb. 50 ml olĂ­vaolaj
  • 100 g Gouda sajt vagy Trappista sajt
  • ĂŤzlĂ©s szerint sĂł
  • ĂŤzlĂ©s szerint bors
  • 1 ek aprĂ­tott petrezselyem zöld
  • 1 szál Ăşjhagyma
  • alufĂłlia
  • kevĂ©s vĂ­z a sĂĽtĂ©shez

Elkészítési idő: 55 perc

Nehézségi szint: Közepes

  1. A vöröshagymát pucold meg, vágd aprĂłra, Ă©s kevĂ©s olĂ­vaolajon dinszteld meg.
  2. Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, tedd hozzá az aprított petrezselymet és a felkarikázott újhagymát majd párold addig, amíg elfő a leve.
  3. A csirkemellet öblĂ­tsd le, lapjában vágd be, Ă©s hajtsd ki. Klopfold ki kicsit, sĂłzd Ă©s borsozd Ă­zlĂ©s szerint.
  4. Rakd rá a gombás keverĂ©ket Ă©s a feldarabolt sajtot.
  5. Tekerd fel, csavard baconbe, és tedd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe.
  6. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig.
  7. Ha a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg picit. Rizzsel vagy hasábburgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

 957