Gombás pulykamellragu csavart tésztával

      Gombás pulykamellragu tésztával

      Ha egy ízletes és laktató fogásra vágysz, amely gyorsan elkészíthető, akkor a gombás pulykamellragu csavart tésztával tökéletes választás! Ez a recept nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, hanem a család minden tagjának kedvence lehet.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 60 dkg pulykamell
      • 25 dkg barna csiperkegomba
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 db póréhagyma (kb. 15 cm)
      • 1.5 dl tejföl
      • 1 közepes db hegyes erős paprika
      • 1 csokor petrezselyem
      • 1 teáskanál mustár ízlés szerint
      • 1 kávéskanál ételízesítő
      • őrölt fekete bors ízlés szerint
      • fűszerpaprika ízlés szerint
      • 2 csapott evőkanál finomliszt
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 4 evőkanál olívaolaj (2 evőkanál a gomba, 2 evőkanál hús pirításához)
      • 3 dl víz
      • só ízlés szerint

      Elkészítési idő: 65 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A leöblített, leitatott pulykahúst csíkokra felvágjuk.
      2. A póréhagymát és a paprikát karikázzuk, a fokhagymát kinyomjuk.
      3. Ezeket egy tálban összekeverjük a marináddal: olaj, mustár, só, bors, őrölt pirospaprika. Hűvös helyen hagyjuk összeérni a pulykahússal, min. 1 órán keresztül.
      4. A gombát mossuk meg alaposan, és ha barna héjú, akkor ne hámozzuk meg! Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel.
      5. 2 evőkanál olívaolajban pirítsuk meg a gombát, amíg a leve el nem fő.
      6. Sózzuk, borsozzuk, a durvára felaprított petrezselyemből szórjunk rá egy kicsit, majd tegyük félre.
      7. A marinált húst pirítsuk meg egy másik serpenyőben, kb. 2 evőkanál olívaolajon kb. 10 percig.
      8. Ekkor adjuk hozzá a maradék, durvára vágott petrezselymet, a pirított gombát, öntsük fel kb. 3 dl vízzel, szórjuk bele az ételízesítőt, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
      9. Ekkor szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük meg, és forraljuk össze kb. 5 percig.
      10. Frissen főtt csavart tésztával tálaljuk.

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük