
Ha egy ízletes és laktató fogásra vágysz, amely gyorsan elkészíthető, akkor a gombás pulykamellragu csavart tésztával tökéletes választás! Ez a recept nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, hanem a család minden tagjának kedvence lehet.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 60 dkg pulykamell
- 25 dkg barna csiperkegomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma (kb. 15 cm)
- 1.5 dl tejföl
- 1 közepes db hegyes erős paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál mustár ízlés szerint
- 1 kávéskanál ételízesítő
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 csapott evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál olívaolaj (2 evőkanál a gomba, 2 evőkanál hús pirításához)
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A leöblített, leitatott pulykahúst csíkokra felvágjuk.
- A póréhagymát és a paprikát karikázzuk, a fokhagymát kinyomjuk.
- Ezeket egy tálban összekeverjük a marináddal: olaj, mustár, só, bors, őrölt pirospaprika. Hűvös helyen hagyjuk összeérni a pulykahússal, min. 1 órán keresztül.
- A gombát mossuk meg alaposan, és ha barna héjú, akkor ne hámozzuk meg! Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel.
- 2 evőkanál olívaolajban pirítsuk meg a gombát, amíg a leve el nem fő.
- Sózzuk, borsozzuk, a durvára felaprított petrezselyemből szórjunk rá egy kicsit, majd tegyük félre.
- A marinált húst pirítsuk meg egy másik serpenyőben, kb. 2 evőkanál olívaolajon kb. 10 percig.
- Ekkor adjuk hozzá a maradék, durvára vágott petrezselymet, a pirított gombát, öntsük fel kb. 3 dl vízzel, szórjuk bele az ételízesítőt, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
- Ekkor szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük meg, és forraljuk össze kb. 5 percig.
- Frissen főtt csavart tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!