Gombás marhatokány
A tokány a magyar konyha egyik legősibb húsfélesége. Ezúttal a marhahúsból készült változatát, a gombás marhatokány receptjét ismertetjük.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg marhahĂşs, marhalapocka
- 15 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- étolaj
- 1 kávéskanál liszt
- 1 csomag petrezselyem
- bors, sĂł
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 150 perc
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A húst apróra vágjuk és kevés étolajon puhára pároljuk.
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s aprĂłra felszeleteljĂĽk. KevĂ©s vajon megpirĂtjuk.
- Amikor a marhahĂşs puhulni kezd hozzákeverjĂĽk a gombát Ă©s ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk.
- Lisztet és tejfölt összekeverjük, amikor a hús és gomba készre párolódott hozzáöntjük.
- Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
- Párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
808