Gombás marhatokány

A tokány a magyar konyha egyik legősibb húsfélesége. Ezúttal a marhahúsból készült változatát, a gombás marhatokány receptjét ismertetjük.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg marhahĂşs, marhalapocka
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • Ă©tolaj
  • 1 kávĂ©skanál liszt
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors, sĂł

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítési idő: 150 perc

Elkészítés menete:

  1. A húst apróra vágjuk és kevés étolajon puhára pároljuk.
  2. A gombát megtisztítjuk és apróra felszeleteljük. Kevés vajon megpirítjuk.
  3. Amikor a marhahús puhulni kezd hozzákeverjük a gombát és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Lisztet és tejfölt összekeverjük, amikor a hús és gomba készre párolódott hozzáöntjük.
  5. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 877