Darált pulykahússal töltött gomba

A darált pulykahússal töltött gomba egy ínycsiklandó előétel vagy főétel lehet. A gombák puha és tömött textúrája remekül kiegészíti a pulykahús ízét, így gazdag ízélményt nyújt.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg darált pulykahĂşs
  • 50 dkg gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 evĹ‘kanál rozmaring
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt feketebors
  • kevĂ©s olĂ­vaolaj
  • parmezán

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. 
  2. Sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük, és további 10 percig sütjük közepes lángon.
  3. A gomba szárát kivesszük, ésmegtöltjüka darált hússal.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, majd 200 °C-os sütőben 12 perc alatt elkészítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 214