Chilis gombasaláta

      Chilis gombasaláta recept

      Ezúttal egy nagyon ízletes csípős gombasalátát készítünk el. A salátánk elkészítéséhez egy különleges gombafajtát használunk fel az örögszekérgombát, más néven királylaska. Fehér, húsos tönkű, barna kalapú gomba. Édeskés és vad gombákra emlékeztető ízek keverednek benne.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 db ördögszekérgomba (https://www.kifli.hu/81125-chef-gomba-ordogszeker-gomba)
      • 3 gerezd fokhagyma
      • 3 db chili
      • fél szál újhagyma
      • 1 evőkanál szezámmag
      • 1 evőkanál chilipor
      • 4 evőkanál napraforgóolaj
      • 1 evőkanál kristálycukor
      • 2 evőkanál fekete rizsecet vagy balzsamecet
      • 2 evőkanálszójaszósz
      • 0.25 csokor koriander
      • fél evőkanál só

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1.  A gombasaláta elkészítéséhez először az ördögszekérgombát meghámozzuk, majd kézzel tetszőlegesen vékony csíkokra tépjük.
      2. Egy fazékban vizet forralunk, 2 percig főzzük a gombacsíkokat, majd hideg vízben lehűtjük.
      3. A chilit és az újhagymát feldaraboljuk. Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a chilit, az újhagymát, a szezámmagot és a chiliport.
      4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelenjében beleöntjük a forró olajat az előzőekben összekevert mixbe.
      5. Ezt követően beletesszük a cukrot, a fekete rizsecetet, a szójaszószt és az aprított koriandert, végül megsózzuk és jól összekeverjük.
      6. A lehűlt gombánkat lecsepegtetjük, majd a tálalótálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet és készen is vagyunk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank