Gomb√°s k√°poszta recept

A savany√ļ k√°poszta nagyon eg√©szs√©ges, alacsony a kal√≥riatartalma, rengeteg rostot tartalmaz. A magyar konyha √°ltal√°ban h√ļsban gazdag, de Zal√°ban √©s a J√°szs√°gban a k√°poszta kedvelt alapanyag b√∂jti idŇĎszakban, amikor viszont csak gomb√°val vari√°lt v√°ltozat√°t k√©sz√≠tj√ľk el. L√°ssuk is a gomb√°s k√°poszta receptj√©t!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg savany√ļ k√°poszta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 evŇĎkan√°l pirospaprika
  • 3 evŇĎkan√°l sŇĪr√≠tett paradicsom
  • 2 bab√©rlev√©l
  • 1 te√°skan√°l cukor
  • 3 evŇĎkan√°l olaj
  • s√≥, ŇĎr√∂lt bors

Elk√©sz√≠t√©si idŇĎ: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. ElŇĎk√©sz√ľletk√©nt a hagym√°t megtiszt√≠tjuk, finomra v√°gjuk. A k√°poszt√°t √°t√∂bl√≠tj√ľk, kinyomkodjuk, √©s nagyj√°b√≥l √∂sszev√°gjuk.¬†
  2. A gomba sz√°rv√©geit lev√°gjuk, √©s a gombafejeket foly√≥ v√≠z alatt gyorsan le√∂bl√≠tj√ľk, majd felszeletelj√ľk.
  3. Egy l√°basban az olajon megdinsztelj√ľk a hagym√°t, majd r√°dobjuk a gomb√°t, p√°r percet pir√≠tjuk, majd a tŇĪzrŇĎl leh√ļzva meghintj√ľk a pirospaprik√°val.
  4. Hozz√°adjuk az elŇĎk√©sz√≠tett savany√ļ k√°poszt√°t, √≥vatosan √∂sszeforgatjuk, √©s viszatessz√ľk a tŇĪzre.
  5. A sŇĪr√≠tett paradicsomot elkeverj√ľk 1,5 dl v√≠zzel, majd a gomb√°s k√°poszt√°hoz adjuk √©s hozz√°adjuk a cukrot.
  6. Hozz√°tessz√ľk a bab√©rlevelet, borsot ŇĎr√∂l√ľnk hozz√°, ha sz√ľks√©ges, s√≥zzuk. Nem ig√©nyel sok s√≥t.
  7. Kb. 20-25 percig p√°roljuk √©tel√ľnket fedŇĎ alatt, am√≠g k√©szre nem fŇĎ.
  8. Melegen friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk

 74