Lazac tejszĂnes gombamártással
A hal az egyik legegĂ©szsĂ©gesebb Ă©tel, ami rengeteg vitamint tartalmaz. EzĂşttal gombával Ă©s zöldsĂ©gekkel, spenĂłttal fokozzuk az ĂzĂ©lmĂ©nyt. Lazac filĂ©t kĂ©szĂtĂĽnk tejszĂnes gombamártással. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl ez a mennyei csemege.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg lazacfilé
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olĂvaolaj
- sĂł Ă©s bors ĂzlĂ©s szerint
- 25 dkg bébispenót
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszĂn
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s felszeleteljĂĽk. A fokhagymákat megtisztĂtjuk Ă©s aprĂłra vágjuk. A vöröshagymát aprĂłra vágjuk.
- A sĂĽtĹ‘t 220 °C-ra elĹ‘melegĂtjĂĽk. Közben a tepsi aljára sĂĽtĹ‘papĂrt teszĂĽnk Ă©s 15 perc alatt kĂ©szre sĂĽtjĂĽk.
- A sĂĽtĹ‘papĂrra rátesszĂĽk a lazacfilĂ©ket, amiket meglocsolunk olĂvaolajjal Ă©s ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk.
- Eközben egy serpenyőbe kevés olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fokhagymát Ă©s spenĂłtot. Ezután felöntjĂĽk fehĂ©rborral Ă©s nĂ©hány percig pároljuk. BeletesszĂĽk a tejszĂnt Ă©s fĹ‘zzĂĽk addig, mĂg rottyan egyet.
- A kisütött lazacot a fentiekben elkészült mártással tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
596