Lazac tejszínes gombamártással

      Lazac tejszínes gombamártással

      A hal az egyik legegészségesebb étel, ami rengeteg vitamint tartalmaz. Ezúttal gombával és zöldségekkel, spenóttal fokozzuk az ízélményt. Lazac filét készítünk tejszínes gombamártással. Lássuk is hogyan készül ez a mennyei csemege.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 40 dkg lazacfilé
      • 50 dkg csiperke gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 3 gerezd fokhagyma
      • olívaolaj
      • só és bors ízlés szerint
      • 25 dkg bébispenót
      • 1 dl fehérbor
      • 2 dl tejszín

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint: közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
      2. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Közben a tepsi aljára sütőpapírt teszünk és 15 perc alatt készre sütjük.
      3. A sütőpapírra rátesszük a lazacfiléket, amiket meglocsolunk olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      4. Eközben egy serpenyőbe kevés olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát.
      5. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fokhagymát és spenótot. Ezután felöntjük fehérborral és néhány percig pároljuk. Beletesszük a tejszínt és főzzük addig, míg rottyan egyet.
      6. A kisütött lazacot a fentiekben elkészült mártással tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank