A hal az egyik legegészségesebb étel, ami rengeteg vitamint tartalmaz. Ezúttal gombával és zöldségekkel, spenóttal fokozzuk az ízélményt. Lazac filét készítünk tejszínes gombamártással. Lássuk is hogyan készül ez a mennyei csemege.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 40 dkg lazacfilé
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 25 dkg bébispenót
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Közben a tepsi aljára sütőpapírt teszünk és 15 perc alatt készre sütjük.
- A sütőpapírra rátesszük a lazacfiléket, amiket meglocsolunk olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Eközben egy serpenyőbe kevés olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fokhagymát és spenótot. Ezután felöntjük fehérborral és néhány percig pároljuk. Beletesszük a tejszínt és főzzük addig, míg rottyan egyet.
- A kisütött lazacot a fentiekben elkészült mártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!