Lazac tejszínes gombamártással

A hal az egyik legegészségesebb étel, ami rengeteg vitamint tartalmaz. Ezúttal gombával és zöldségekkel, spenóttal fokozzuk az ízélményt. Lazac filét készítünk tejszínes gombamártással. Lássuk is hogyan készül ez a mennyei csemege.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg lazacfilĂ©
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olĂ­vaolaj
  • sĂł Ă©s bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 25 dkg bĂ©bispenĂłt
  • 1 dl fehĂ©rbor
  • 2 dl tejszĂ­n

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Közben a tepsi aljára sütőpapírt teszünk és 15 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőpapírra rátesszük a lazacfiléket, amiket meglocsolunk olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Eközben egy serpenyőbe kevés olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát.
  5. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a fokhagymát és spenótot. Ezután felöntjük fehérborral és néhány percig pároljuk. Beletesszük a tejszínt és főzzük addig, míg rottyan egyet.
  6. A kisütött lazacot a fentiekben elkészült mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 957