Húsvéti báránycsülök gombaszósszal

      Húsvéti báránycsülök gombaszósszal

      Ha szeretnénk tartani a húsvéti hagyományokat, de új ételt is szeretnénk becsempészni az ünnepi asztalra, akkor érdemes kipróbálni a húsvéti báránycsülköt laskagombaszósszal. Lássuk is hogyan készül ez a finom étel!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg laskagomba
      • 3 db báránycsülök
      • 4 db közepes sárgarépa
      • 1 fej fokhagyma durvára vágva 
      • 3 rozmaringszár apróra vágva 
      • szőlőmagolaj
      • só, őrölt bors

      Elkészítési idő: 150 perc (sütés előtt néhány órával be kell pácolni a húst)

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Először elkészítjük a páclét, amivel a báránycsülköt meglocsoljuk sütés előtt. Szőlőmagolajból, sóból, borsból, fokhagymából és rozmaringból pácot készítünk.
      2. A laskagombát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, majd a báránycsülkökkel együtt megforgatjunk a pácban és néhány órán át állni hagyjuk.
      3. A néhány órás pihentetés után a páclében lévő húsokat kivesszük és fedeles tepsibe tesszük. 200 °C-on. 1,5-2 órán át sütjük, amíg omlós állagot el nem éri.
      4. Sütés befejezése előtt 20 perccel a bárányhúshoz a tepsibe tesszük még a megtisztított csíkokra vágott laskagombát és csíkokra vágott sárgarépát és ezzel együtt készre sütjük.
      5. Köretként zöldpesztós gnocchival vagy tört petrezselymes burgonyával tálalva is kitűnő húsvéti csemege.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank