Húsvéti báránycsülök gombaszósszal

Ha szeretnénk tartani a húsvéti hagyományokat, de új ételt is szeretnénk becsempészni az ünnepi asztalra, akkor érdemes kipróbálni a húsvéti báránycsülköt laskagombaszósszal. Lássuk is hogyan készül ez a finom étel!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg laskagomba
  • 3 db báránycsĂĽlök
  • 4 db közepes sárgarĂ©pa
  • 1 fej fokhagyma durvára vágva 
  • 3 rozmaringszár aprĂłra vágva 
  • szĹ‘lĹ‘magolaj
  • sĂł, Ĺ‘rölt bors

Elkészítési idő: 150 perc (sütés előtt néhány órával be kell pácolni a húst)

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Először elkészítjük a páclét, amivel a báránycsülköt meglocsoljuk sütés előtt. Szőlőmagolajból, sóból, borsból, fokhagymából és rozmaringból pácot készítünk.
  2. A laskagombát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, majd a báránycsülkökkel együtt megforgatjunk a pácban és néhány órán át állni hagyjuk.
  3. A néhány órás pihentetés után a páclében lévő húsokat kivesszük és fedeles tepsibe tesszük. 200 °C-on. 1,5-2 órán át sütjük, amíg omlós állagot el nem éri.
  4. Sütés befejezése előtt 20 perccel a bárányhúshoz a tepsibe tesszük még a megtisztított csíkokra vágott laskagombát és csíkokra vágott sárgarépát és ezzel együtt készre sütjük.
  5. Köretként zöldpesztós gnocchival vagy tört petrezselymes burgonyával tálalva is kitűnő húsvéti csemege.

Jó étvágyat kívánunk!

 124