Ha szeretnénk tartani a húsvéti hagyományokat, de új ételt is szeretnénk becsempészni az ünnepi asztalra, akkor érdemes kipróbálni a húsvéti báránycsülköt laskagombaszósszal. Lássuk is hogyan készül ez a finom étel!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg laskagomba
- 3 db báránycsülök
- 4 db közepes sárgarépa
- 1 fej fokhagyma durvára vágva
- 3 rozmaringszár apróra vágva
- szőlőmagolaj
- só, őrölt bors
Elkészítési idő: 150 perc (sütés előtt néhány órával be kell pácolni a húst)
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- Először elkészítjük a páclét, amivel a báránycsülköt meglocsoljuk sütés előtt. Szőlőmagolajból, sóból, borsból, fokhagymából és rozmaringból pácot készítünk.
- A laskagombát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, majd a báránycsülkökkel együtt megforgatjunk a pácban és néhány órán át állni hagyjuk.
- A néhány órás pihentetés után a páclében lévő húsokat kivesszük és fedeles tepsibe tesszük. 200 °C-on. 1,5-2 órán át sütjük, amíg omlós állagot el nem éri.
- Sütés befejezése előtt 20 perccel a bárányhúshoz a tepsibe tesszük még a megtisztított csíkokra vágott laskagombát és csíkokra vágott sárgarépát és ezzel együtt készre sütjük.
- Köretként zöldpesztós gnocchival vagy tört petrezselymes burgonyával tálalva is kitűnő húsvéti csemege.
Jó étvágyat kívánunk!