Gombás-karfiolos tészta

Ezúttal egy abszolút gyorsan elkészíthető zöldséges-gombás tésztaételt készítünk el, melyek kolozsvári szalonna hozzáadásával teszünk egyedivé és tejszín alkalmazásával pedig szaftos íz adunk ételünknek. Próbáljuk is ki ezt a könnyed gombás tésztát!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg csiperkegomba
  • 40 dkg karfiol
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n
  • 2 evĹ‘kanál finomliszt
  • 2 dl vĂ­z
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg tĂ©szta

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt és megtisztított gombát.
  2. Közben a karfiolt külön edényben vagy gőzpárolóban félpuhára pároljuk.
  3. A lisztből, tejszínből, kevés vízzel habarást készítünk.
  4. A karfiolt hozzáadjuk a gombához, és behabarjuk, majd 3-4 percig főzzük, végül petrezselyemmel fűszerezzük.
  5. Ízlés szerint bármilyen házi vagy friss metélt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 253