Ezúttal egy abszolút gyorsan elkészíthető zöldséges-gombás tésztaételt készítünk el, melyek kolozsvári szalonna hozzáadásával teszünk egyedivé és tejszín alkalmazásával pedig szaftos íz adunk ételünknek. Próbáljuk is ki ezt a könnyed gombás tésztát!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg csiperkegomba
- 40 dkg karfiol
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl víz
- 1 csokor petrezselyem
- 40 dkg tészta
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt és megtisztított gombát.
- Közben a karfiolt külön edényben vagy gőzpárolóban félpuhára pároljuk.
- A lisztből, tejszínből, kevés vízzel habarást készítünk.
- A karfiolt hozzáadjuk a gombához, és behabarjuk, majd 3-4 percig főzzük, végül petrezselyemmel fűszerezzük.
- Ízlés szerint bármilyen házi vagy friss metélt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!