Gombás-karfiolos tészta

      Gombás-karfiolos tészta recept

      Ezúttal egy abszolút gyorsan elkészíthető zöldséges-gombás tésztaételt készítünk el, melyek kolozsvári szalonna hozzáadásával teszünk egyedivé és tejszín alkalmazásával pedig szaftos íz adunk ételünknek. Próbáljuk is ki ezt a könnyed gombás tésztát!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 60 dkg csiperkegomba
      • 40 dkg karfiol
      • 15 dkg kolozsvári szalonna
      • 2 dl főzőtejszín
      • 2 evőkanál finomliszt
      • 2 dl víz
      • 1 csokor petrezselyem
      • 40 dkg tészta

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt és megtisztított gombát.
      2. Közben a karfiolt külön edényben vagy gőzpárolóban félpuhára pároljuk.
      3. A lisztből, tejszínből, kevés vízzel habarást készítünk.
      4. A karfiolt hozzáadjuk a gombához, és behabarjuk, majd 3-4 percig főzzük, végül petrezselyemmel fűszerezzük.
      5. Ízlés szerint bármilyen házi vagy friss metélt tésztával tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank