Mennyei gombás szósz sültekhez, tésztához recept. Lássuk, hogy készül ez a finom étel.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 20 dkg csiperke gomba
- 5 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem
- finomliszt
- fél liter húslé
- só, őrült fekete bors
- 1 dl tejszín
- paradicsompüré
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát megmossuk és apróra vágjuk.
- A szalonnát megolvasztjuk és benne a hagymát megdinszteljük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott gombát és a apróra vágott petrezselymet.
- Fedő alatt 5 percig pároljuk.
- 1 evőkanál finomlisztet teszünk és addig főzzük, míg a liszt meg nem barnul.
- Húslevet adunk hozzé, amivel simára keverjük.
- 10 percig főzzük. Sóval, borssal és ízlés szerint paradicsompürével, tejszínnel ízesítjük.
- Húsok mellé tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!