Tejszínes gomba tésztával

      Tejszínes gomba tésztával

      Nagyon könnyen elkészíthető gombás főétel a tejszínes gomba, mely tésztával, knédlivel vagy zsemlegombóccal is tálalható. A receptben található gombamártás sok gombás étel alapját képezheti.

      Hozzávalók: (4 főre)

      • 50 dkg friss csiperke gomba
      • 2 db közepes vöröshagyma
      • 2 evőkanál étolaj
      • 1 teáskanál só
      • 1 csipet bors
      • 1 teáskanál édes őrölt pirospaprika
      • 2 dl főzőtejszín
      • tej
      • finomliszt
      • ételízesítő
      • 2 db gombás leveskocka
      • petrezselyem

      Elkészítési idő:20 perc

      Nehézségi szint:könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Az apróra vágott vöröshagymát az étolajon aranysárgára pirítjuk
      2. A pirított vöröshagymához hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott csiperke gombát
      3. Sózzuk, borsozzuk és őrölt pirospaprikával ízesítjük.
      4. A gomba sok vizet ereszt, de ezután fel kell önteni a pároláshoz további vízzel. Hozzáadjuk a gombás leveskockát. Így főzzük tovább, rottyanásig.
      5. Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, amit egyenletesen eldolgozunk.
      6. Lisztet és tejet adunk hozzá, annyi mennyiséget, amivel a mártást be tudjuk sűríteni. Folyamatos keverés mellett csomómentes állagot kapunk.
      7. Kóstolás után ételízesítőt, sót és fűszereket adhatunk hozzá.
      8. Az elkészült mártást főtt csőtésztával/spagetti tésztával tálalhatjuk, de köretként knédli vagy a zsemlegombóc is kítűnő választás.
      9. Az elkészült ételt apróra szelt petrezselyemmel díszíthetjük.

      Loading

      blank