Tejszínes gombamártás

      Tejszínes gombamártás

      Húsok és köretekhez tejszínes mártások passzolnak leginkább. Ezúttal a tejszínes gombamártás receptjét próbáljuk ki.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 2 evőkanál rozmaring
      • 2 bögre tejszín
      • 35 dkg csiperke gomba
      • fél bögre száraz fehérbor
      • ízlés szerint só és őrölt fekete bors

      Elkészítési idő: 25 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk vékony szeletekre.
      2. Tegyük a serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat és forrósítsuk fel. Ha felforrósodott tegyük bele a gombát.
      3. A gombát pirítsuk le, ezután adjuk hozzá 2 evőkanál rozmaringot és fél bögre fehér bort.
      4. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a bor mennyisége a felére nem csökken.
      5. Ezután tegyük bele a tejszínt és hagyjuk felforrni az így készült szószt.
      6. Ha felforrt alacsony lángon főzzük 10-15 percig, míg sűrű nem lesz.
      7. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Húsok mellé helyezve tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank