Húsok és köretekhez tejszínes mártások passzolnak leginkább. Ezúttal a tejszínes gombamártás receptjét próbáljuk ki.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál rozmaring
- 2 bögre tejszín
- 35 dkg csiperke gomba
- fél bögre száraz fehérbor
- ízlés szerint só és őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk vékony szeletekre.
- Tegyük a serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat és forrósítsuk fel. Ha felforrósodott tegyük bele a gombát.
- A gombát pirítsuk le, ezután adjuk hozzá 2 evőkanál rozmaringot és fél bögre fehér bort.
- Lassú tűzön addig főzzük, amíg a bor mennyisége a felére nem csökken.
- Ezután tegyük bele a tejszínt és hagyjuk felforrni az így készült szószt.
- Ha felforrt alacsony lángon főzzük 10-15 percig, míg sűrű nem lesz.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Húsok mellé helyezve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!