Húsok és köretekhez tejszínes mártások passzolnak leginkább. Ezúttal a tejszínes gombamártás receptjét próbáljuk ki.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál rozmaring
  • 2 bögre tejszín
  • 35 dkg csiperke gomba
  • fél bögre száraz fehérbor
  • ízlés szerint só és őrölt fekete bors

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk vékony szeletekre.
  2. Tegyük a serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat és forrósítsuk fel. Ha felforrósodott tegyük bele a gombát.
  3. A gombát pirítsuk le, ezután adjuk hozzá 2 evőkanál rozmaringot és fél bögre fehér bort.
  4. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a bor mennyisége a felére nem csökken.
  5. Ezután tegyük bele a tejszínt és hagyjuk felforrni az így készült szószt.
  6. Ha felforrt alacsony lángon főzzük 10-15 percig, míg sűrű nem lesz.
  7. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Húsok mellé helyezve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading