Mustáros-gombás csirkemell

      Mustáros-gombás csirkemell

      A csirkemell az egyik legkedveltebb magyar húsétel. A csirkehús önmagában száraz, azért sokféle szósszal tálalhatjuk. A mustáros-gombás csirkemell receptjével garantált a siker.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 60 dkg csiperke gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 50 dkg csirkemell
      • 3 evőkanál mustár
      • csipet tárkony
      • 1 evőkanál liszt
      • 1 pohár tejföl
      • 2 dl étolaj
      • apróra vágott petrezselyem
      • bors

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre szeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk.
      2. 1 dl étolajon a gombát és 3-4 percig fedő alatt megpuhítjuk, majd a fedőt levéve pirosra sütjük.
      3. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet.
      4. Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát és összefőzzük. Ha szükséges vizet tehetünk hozzá.
      5. Egy kis edényben a tejfölös-lisztes (1 pohár tejföl,1 evőkanál liszt) habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
      6. Galuskával és főtt tésztával tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank