A csirkemell az egyik legkedveltebb magyar húsétel. A csirkehús önmagában száraz, azért sokféle szósszal tálalhatjuk. A mustáros-gombás csirkemell receptjével garantált a siker.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 60 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- 3 evőkanál mustár
- csipet tárkony
- 1 evőkanál liszt
- 1 pohár tejföl
- 2 dl étolaj
- apróra vágott petrezselyem
- só
- bors
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre szeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk.
- 1 dl étolajon a gombát és 3-4 percig fedő alatt megpuhítjuk, majd a fedőt levéve pirosra sütjük.
- Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet.
- Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát és összefőzzük. Ha szükséges vizet tehetünk hozzá.
- Egy kis edényben a tejfölös-lisztes (1 pohár tejföl,1 evőkanál liszt) habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
- Galuskával és főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!