Mustáros-gombás csirkemell

A csirkemell az egyik legkedveltebb magyar húsétel. A csirkehús önmagában száraz, azért sokféle szósszal tálalhatjuk. A mustáros-gombás csirkemell receptjével garantált a siker.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 evĹ‘kanál mustár
  • csipet tárkony
  • 1 evĹ‘kanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl Ă©tolaj
  • aprĂłra vágott petrezselyem
  • sĂł
  • bors

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre szeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk.
  2. 1 dl étolajon a gombát és 3-4 percig fedő alatt megpuhítjuk, majd a fedőt levéve pirosra sütjük.
  3. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet.
  4. Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát és összefőzzük. Ha szükséges vizet tehetünk hozzá.
  5. Egy kis edényben a tejfölös-lisztes (1 pohár tejföl,1 evőkanál liszt) habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
  6. Galuskával és főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 3,705