Erdélyi gombapaprikás zsemlegombóccal

      Erdélyi gombapaprikás recept

      Ezúttal a méltán híres erdélyi konyha (amely bővelkedik a gombás ételekben) remekei közül próbálunk egyet. Az erdélyi gombapaprikás zsemlegombóccal igazán különleges fogásnak ígérkezik. Lássuk is hogyan készül!

      Hozzávalók: (2 személyre)

      • 30 dkg vegyes erdei gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • kevés étolaj
      • 2 dl tejföl
      • őrölt feketebors
      • 1 teáskanálnyi fűszerpaprika
      • fél csokor petrezselyemzöld

      Zsemlegombóchoz:

      • 7 dkg liszt
      • 1 dl tej
      • 2 db zsemle
      • 1 tojás
      • kevés metélőhagyma
      • bors

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
      2. A paprikáshoz az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd megszórjuk kb. 1 teáskanálnyi fűszerpaprikával.
      3. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felengedjük, annyi vízzel, hogy ellepje közepes lángon puhára főzzük.
      4. Amikor a gomba megfőtt beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
      5. A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
      6. Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk és borsozzuk és metélőhagymát adunk hozzá.
      7. A tojást elkeverjük 1 dl tejben, és hozzáöntjük a lisztes-fűszeres-zsemlés keverékhez.
      8. Összedolgozzuk, nedves kézzel gombócokat formázunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
      9. A megfőtt és lecsepegtetett gombócokat az erdélyi gombapaprikással tálaljuk.
      10. Ételünket apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank