Erdélyi gombapaprikás zsemlegombóccal

Ezúttal a méltán híres erdélyi konyha (amely bővelkedik a gombás ételekben) remekei közül próbálunk egyet. Az erdélyi gombapaprikás zsemlegombóccal igazán különleges fogásnak ígérkezik. Lássuk is hogyan készül!

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 30 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevĂ©s Ă©tolaj
  • 2 dl tejföl
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt feketebors
  • 1 teáskanálnyi fűszerpaprika
  • fĂ©l csokor petrezselyemzöld

ZsemlegombĂłchoz:

  • 7 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 tojás
  • kevĂ©s metĂ©lĹ‘hagyma
  • sĂł
  • bors

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
  2. A paprikáshoz az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd megszórjuk kb. 1 teáskanálnyi fűszerpaprikával.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felengedjük, annyi vízzel, hogy ellepje közepes lángon puhára főzzük.
  4. Amikor a gomba megfőtt beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
  5. A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
  6. Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk és borsozzuk és metélőhagymát adunk hozzá.
  7. A tojást elkeverjük 1 dl tejben, és hozzáöntjük a lisztes-fűszeres-zsemlés keverékhez.
  8. Összedolgozzuk, nedves kézzel gombócokat formázunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
  9. A megfőtt és lecsepegtetett gombócokat az erdélyi gombapaprikással tálaljuk.
  10. Ételünket apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 404