Ezúttal a méltán híres erdélyi konyha (amely bővelkedik a gombás ételekben) remekei közül próbálunk egyet. Az erdélyi gombapaprikás zsemlegombóccal igazán különleges fogásnak ígérkezik. Lássuk is hogyan készül!
Hozzávalók: (2 személyre)
- 30 dkg vegyes erdei gomba
- 1 fej vöröshagyma
- kevés étolaj
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt feketebors
- 1 teáskanálnyi fűszerpaprika
- fél csokor petrezselyemzöld
Zsemlegombóchoz:
- 7 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 db zsemle
- 1 tojás
- kevés metélőhagyma
- só
- bors
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
- A paprikáshoz az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd megszórjuk kb. 1 teáskanálnyi fűszerpaprikával.
- Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felengedjük, annyi vízzel, hogy ellepje közepes lángon puhára főzzük.
- Amikor a gomba megfőtt beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
- A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
- Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk és borsozzuk és metélőhagymát adunk hozzá.
- A tojást elkeverjük 1 dl tejben, és hozzáöntjük a lisztes-fűszeres-zsemlés keverékhez.
- Összedolgozzuk, nedves kézzel gombócokat formázunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
- A megfőtt és lecsepegtetett gombócokat az erdélyi gombapaprikással tálaljuk.
- Ételünket apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!