A krémlevesek nagyon könnyen készÃthetÅ‘k gomba felhasználásával. Különféle fűszerek és vörösbor felhasználásával készül a finom vörösboros gombakrémleves. Lássuk az elkészÃtését!
Hozzávalók: (4 főre)
- 4 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 liter húslevesalaplé (leveskocka)
- 1 dl cukormentes habtejszÃn
- só
- kakukkfű
- 2 evÅ‘kanál étkezési keményÃtÅ‘
- petrezselyemzöld a dÃszÃtéshez
- őrölt fekete bors
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc
Nehézségi szint:Âkönnyű
ElkészÃtés menete:
- A lábasban felforrósÃtjuk a vajat, és megpirÃtjuk benne az átnyomott fokhagymát.
- Húsleveskockából alaplevet készÃtünk.
- Hozzáadjuk a megtisztÃtott, felszeletelt gombafejeket és 6 percig pároljuk.
- Ezután beleforgatjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és a zöldségeket további 3 percig pároljuk.
- Felöntjük a gombás keveréket a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt.
- Hozzáadjuk a húsleves alaplét, valamint a tejszÃnnel, majd ÃzesÃtjük kevés sóval és a szárÃtott kakukkfűvel.
- A leveshez adjuk az egy kevés vÃzzel simára kevert étkezési keményÃtÅ‘t, és sűrűre fÅ‘zzük.
- Ha szükséges, ismét megsózzuk, végül egy kevés borssal ÃzesÃtjük. Tetejét megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
- Frissen és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!