Vörösboros gombakrémleves

      Vörösboros gombakrémleves recept

      A krémlevesek nagyon könnyen készíthetők gomba felhasználásával. Különféle fűszerek és vörösbor felhasználásával készül a finom vörösboros gombakrémleves. Lássuk az elkészítését!

      Hozzávalók: (4 főre)

      • 4 dkg vaj
      • 3 gerezd fokhagyma
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 1 dl száraz vörösbor
      • 1 liter húslevesalaplé (leveskocka)
      • 1 dl cukormentes habtejszín
      • kakukkfű
      • 2 evőkanál étkezési keményítő
      • petrezselyemzöld a díszítéshez
      • őrölt fekete bors

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne az átnyomott fokhagymát.
      2. Húsleveskockából alaplevet készítünk.
      3. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombafejeket és 6 percig pároljuk.
      4. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és a zöldségeket további 3 percig pároljuk.
      5. Felöntjük a gombás keveréket a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt.
      6. Hozzáadjuk a húsleves alaplét, valamint a tejszínnel, majd ízesítjük kevés sóval és a szárított kakukkfűvel.
      7. A leveshez adjuk az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és sűrűre főzzük.
      8. Ha szükséges, ismét megsózzuk, végül egy kevés borssal ízesítjük. Tetejét megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
      9. Frissen és melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank