Gombával töltött zsemle

A gombával töltött zsemle kitűnő előételnek, reggelinek és vendégvárónak. Gyors, egyszerű és kiadós étel. Gombás finomság, ami garantáltan minden vendégnek ízleni fog.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 25 dkg szeletekre vágott gomba
  • 4 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 4 db zsemle
  • 2 kanál Ă©tolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt bors
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: közepes

Elkészítés menete:

  1. A zsemléket megfelezzük, a közepüket kivájjuk.
  2. Az étolajon a hagymát üvegesre pároljuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk
  3. Az így elkészített párolt gombát a kivájt zsemlebéllel, tejföllel,sóval, borssal és felaprított petrezselyemmel összedolgozzuk.
  4. A tölteléket a kivájt zsemlékbe töltjük, majd a zsemléket kiolajozott tűzálló tábla tesszük.
  5. Kis sóval felverjük a 4 tojást, amit a zsemlékre öntünk.
  6. Közepes lángon 180 °C, kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás megdermed és a gombás töltelék jól átforrósodik
  7. Sütés után kevés őrölt pirospaprikával szórjuk meg.

 318