
A gombával töltött zsemle kitűnő előételnek, reggelinek és vendégvárónak. Gyors, egyszerű és kiadós étel. Gombás finomság, ami garantáltan minden vendégnek ízleni fog.
Hozzávalók: (4 főre)
- 25 dkg szeletekre vágott gomba
- 4 db tojás
- 1 pohár tejföl
- 4 db zsemle
- 2 kanál étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi szint:közepes
Elkészítés menete:
- A zsemléket megfelezzük, a közepüket kivájjuk.
- Az étolajon a hagymát üvegesre pároljuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk
- Az így elkészített párolt gombát a kivájt zsemlebéllel, tejföllel,sóval, borssal és felaprított petrezselyemmel összedolgozzuk.
- A tölteléket a kivájt zsemlékbe töltjük, majd a zsemléket kiolajozott tűzálló tábla tesszük.
- Kis sóval felverjük a 4 tojást, amit a zsemlékre öntünk.
- Közepes lángon 180 °C, kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás megdermed és a gombás töltelék jól átforrósodik
- Sütés után kevés őrölt pirospaprikával szórjuk meg.