Gombával töltött zsemle

      Gombával töltött zsemle

      A gombával töltött zsemle kitűnő előételnek, reggelinek és vendégvárónak. Gyors, egyszerű és kiadós étel. Gombás finomság, ami garantáltan minden vendégnek ízleni fog.

      Hozzávalók: (4 főre)

      • 25 dkg szeletekre vágott gomba
      • 4 db tojás
      • 1 pohár tejföl
      • 4 db zsemle
      • 2 kanál étolaj
      • 1 közepes fej vöröshagyma
      • őrölt bors
      • pirospaprika
      • 1 csokor petrezselyem

      Elkészítési idő:30 perc

      Nehézségi szint:közepes

      Elkészítés menete:

      1. A zsemléket megfelezzük, a közepüket kivájjuk.
      2. Az étolajon a hagymát üvegesre pároljuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk
      3. Az így elkészített párolt gombát a kivájt zsemlebéllel, tejföllel,sóval, borssal és felaprított petrezselyemmel összedolgozzuk.
      4. A tölteléket a kivájt zsemlékbe töltjük, majd a zsemléket kiolajozott tűzálló tábla tesszük.
      5. Kis sóval felverjük a 4 tojást, amit a zsemlékre öntünk.
      6. Közepes lángon 180 °C, kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás megdermed és a gombás töltelék jól átforrósodik
      7. Sütés után kevés őrölt pirospaprikával szórjuk meg.

      Loading

      blank