Tordai gombás tekercs

Ezúttal a méltán híres erdélyi konyha (amely bővelkedik a gombás ételekben) remekei közül próbálunk egyet. Most a tordai gombás tekercs volt terítéken. Nézzük is a receptjét!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • sĂł

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát és a hagymát megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk
  2. A tojásfehĂ©rjĂ©ket habnak felverjĂĽk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját Ă©s Ă­zlĂ©s szerint sĂłzzuk. 
  3. Ă–sszekeverjĂĽk vajjal kikent palacsintasĂĽtĹ‘ben, 4 tojáslepĂ©nyt,  halványpirosra sĂĽtĂĽnk.
  4. A hagymát és gombát majd kevés vajban megpároljuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
  5. A masszát a kihűlt tojáslepényekre kenjük, majd szoros tekercseket készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
  6. A tekercset pecsenye mellé tálaljuk, de önálló ételként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

 331