Farsangi gombafánk párolt rizzsel

      Gombafánk rizzsel

      A farsangi asztal hagyományos étele a fánk. Fánkot gombából is készíthetünk, ennek egyik elkészítési módját ismertetjük. Lássuk is a receptet.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 30 dkg gomba
      • 1 csokor petrezselyemzöld
      • 1 nagyobb fej vöröshagyma
      • étolaj
      • só és őrölt bors

      Besamel mártáshoz:

      • 3 dkg vaj
      • 3 dkg liszt
      • 2 dl tej
      • 2 tojássárgája

      Panírozáshoz:

      • liszt
      • tojás
      • zsemlemorzsa

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
      2. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a gombát.
      3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és sóval-borssal fűszerezzük. Az így elkészített gombát megpároljuk, míg kicsit levet nem ereszt.
      4. Egy tálban elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, tejet és alaposan eldolgozzuk.
      5. Még melegen összekeverjük mártásunkat a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze.
      6. Ha kész a massza, akkor jól kihűtjük. Ezután pedig  lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
      7. A gombapogácsákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és felforrósított bő étolajban kirántjuk.
      8. Párolt rizst adunk hozzá köretként, melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank