Farsangi gombafánk párolt rizzsel

A farsangi asztal hagyományos étele a fánk. Fánkot gombából is készíthetünk, ennek egyik elkészítési módját ismertetjük. Lássuk is a receptet.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • Ă©tolaj
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors

Besamel mártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a gombát.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és sóval-borssal fűszerezzük. Az így elkészített gombát megpároljuk, míg kicsit levet nem ereszt.
  4. Egy tálban elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, tejet és alaposan eldolgozzuk.
  5. Még melegen összekeverjük mártásunkat a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze.
  6. Ha kĂ©sz a massza, akkor jĂłl kihűtjĂĽk. Ezután pedig  lisztezett deszkára borĂ­tjuk, pogácsaszaggatĂłval kiszaggatjuk.
  7. A gombapogácsákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és felforrósított bő étolajban kirántjuk.
  8. Párolt rizst adunk hozzá köretként, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 147