
Legyen szó könnyed reggeliről, tízórairól, uzsonnáról a pirított gombás sajtos pirítós jó választás. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon tartalmas mégis nagyon egészséges meleg étel. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 4+2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanálnyi vaj
- 80 dkg gomba
- 20 dkg krémes camembert sajt
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát összeszeljük (nem mossuk!! Papírtörlővel törölgetjük!) A 4 evőkanál olívaolajjal mindkét oldalon vékonyan megkenjük a kenyereket, sózzuk, borsozzuk majd grill alatt megpirítjuk mindkét oldalukat.
- A gombát sózzuk, borsozzuk, a 2 evőkanál olívaolajon és a vajon nagy lángon megpirítjuk, hozzá reszeljük a gerezd fokhagymát.
- A camembert minden pirított szelet kenyéren elkenünk. Majd elosztjuk a gombát a 4 szelet kenyér tetején.
Jóétvágyat kívánunk!