Gombás-sajtos pirítós

Legyen szó könnyed reggeliről, tízórairól, uzsonnáról a pirított gombás sajtos pirítós jó választás. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon tartalmas mégis nagyon egészséges meleg étel. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyĂ©r
  • 4+2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 80 dkg gomba
  • 20 dkg krĂ©mes camembert sajt
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł, bors

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:

  1. A gombát összeszeljük (nem mossuk!! Papírtörlővel törölgetjük!) A 4 evőkanál olívaolajjal mindkét oldalon vékonyan megkenjük a kenyereket, sózzuk, borsozzuk majd grill alatt megpirítjuk mindkét oldalukat.
  2. A gombát sózzuk, borsozzuk, a 2 evőkanál olívaolajon és a vajon nagy lángon megpirítjuk, hozzá reszeljük a gerezd fokhagymát.
  3. A camembert minden pirított szelet kenyéren elkenünk. Majd elosztjuk a gombát a 4 szelet kenyér tetején.

Jó étvágyat kívánunk!

 165