Gombás-sajtos pirítós

      Gombás-sajtos pirítós recept

      Legyen szó könnyed reggeliről, tízórairól, uzsonnáról a pirított gombás sajtos pirítós jó választás. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon tartalmas mégis nagyon egészséges meleg étel. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:

      • 4 szelet kenyér
      • 4+2 evőkanál olívaolaj
      • 1 teáskanálnyi vaj
      • 80 dkg gomba
      • 20 dkg krémes camembert sajt
      • 1 gerezd reszelt fokhagyma
      • ízlés szerint só, bors

      Elkészítési idő: 25 perc
      Nehézségi szint: Könnyű
      Elkészítés menete:

      1. A gombát összeszeljük (nem mossuk!! Papírtörlővel törölgetjük!) A 4 evőkanál olívaolajjal mindkét oldalon vékonyan megkenjük a kenyereket, sózzuk, borsozzuk majd grill alatt megpirítjuk mindkét oldalukat.
      2. A gombát sózzuk, borsozzuk, a 2 evőkanál olívaolajon és a vajon nagy lángon megpirítjuk, hozzá reszeljük a gerezd fokhagymát.
      3. A camembert minden pirított szelet kenyéren elkenünk. Majd elosztjuk a gombát a 4 szelet kenyér tetején.

      étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank