Favágó leves csipetkével recept
FavágĂł leves egyik legfinomabb gombás raguleves, amit gazdagon sertĂ©shĂşssal Ă©s szalonnával kĂ©szĂtĂĽnk. ĂŤzletes Ă©s laktatĂł Ă©tel, elkĂ©szĂtĂ©sĂ©re sokfĂ©le recept lĂ©tezik. De Ăme egy házi favágĂł leves recept, amit Ă©rdemes kiprĂłbálni.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 70 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
- 1 db gombakonzerv
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 l vĂz
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt fekete bors, ĂzlĂ©s szerint
- 10 dkg füstölt sertésszalonna
- 2 teáskanál piros fűszerpaprika
- 3 evĹ‘kanál sűrĂtett paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott evőkanál finomliszt
Csipetkéhez:
- 1 db tojás
- 10 dkg finomliszt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s felszeleteljĂĽk. A hagymát tisztĂtsuk meg Ă©s vágjuk aprĂłra. A sárgarĂ©pát karikázzuk fel. A sertĂ©shĂşst kockára vágjuk Ă©s a szalonnát is aprĂł kockára aprĂtjuk.
- A felkockázott szalonnát megpirĂtjuk zsĂrját kisĂĽtjĂĽk. RátesszĂĽk a felkockázott vöröshagymát, meghintjĂĽk fűszerpaprikával, majd rátesszĂĽk a kockára vágott sertĂ©shĂşst. Kicsit megpirĂtjuk.
- Miután megpirult kissĂ© felöntjĂĽk annyi vĂzzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sűrĂtett paradicsomot, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk,borsozzuk.
- Amikor a hĂşs fĂ©lig megpuhult, beletesszĂĽk a felkarikázott rĂ©pákat, szeletelt gombát, Ă©s felöntjĂĽk a maradĂ©k vĂzzel.
- Amikor minden megpuhult, besűrűsĂtjĂĽk liszttel elkevert tejföllel, Ă©s hozzáadjuk a galuskát. A galuskához a tojást kikeverjĂĽk a liszttel Ă©s a levesbe szaggatjuk.
- Önmagában, de pogácsával, kenyérrel és lángossal is fogyaszthatjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
234