Favágó leves csipetkével recept

      Favágó leves recept

      Favágó leves egyik legfinomabb gombás raguleves, amit gazdagon sertéshússal és szalonnával készítünk. Ízletes és laktató étel, elkészítésére sokféle recept létezik. De íme egy házi favágó leves recept, amit érdemes kipróbálni.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 70 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
      • 1 db gombakonzerv
      • 1 db közepes vöröshagyma
      • 2 db közepes sárgarépa
      • 2 l víz
      • só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
      • 10 dkg füstölt sertésszalonna
      • 2 teáskanál piros fűszerpaprika
      • 3 evőkanál sűrített paradicsom
      • 2 dl tejföl
      • 2 csapott evőkanál finomliszt

      Csipetkéhez:

      • 1 db tojás
      • 10 dkg finomliszt

      Elkészítési idő:60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel. A sertéshúst kockára vágjuk és a szalonnát is apró kockára aprítjuk.
      2. A felkockázott szalonnát megpirítjuk zsírját kisütjük. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a kockára vágott sertéshúst. Kicsit megpirítjuk.
      3. Miután megpirult kissé felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
      4. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.
      5. Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel, és hozzáadjuk a galuskát. A galuskához a tojást kikeverjük a liszttel és a levesbe szaggatjuk.
      6. Önmagában, de pogácsával, kenyérrel és lángossal is fogyaszthatjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank