
Ha újévi vagy szilveszteri vegán menün gondolkozunk, ami még ráadásul egészséges is, akkor jó választás a gombás lencsesaláta.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 900 g lencse
- 500 ml víz
- 300 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet chili pehely
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
- fél citrom leve
- só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A lencsét az elkészítés előtti nap beáztatjuk.
- A lencsét feltesszük főni a forró vízben és egy csipet sóval. Időnként megkeverjük és 20-25 percig főzzük puhára.
- A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit.
- A már megfőtt lencsét szűrjük le és adjuk a megpirult gombához.
- Adjuk hozzá a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük meg és adjuk hozzá még egy kevés étolajat.
- Ezután alaposan keverjük össze, és már lehet is fogyasztani. Hidegen és meleg is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk!