Újévi gombás lencsesaláta
Ha újévi vagy szilveszteri vegán menün gondolkozunk, ami még ráadásul egészséges is, akkor jó választás a gombás lencsesaláta.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 900 g lencse
- 500 ml vĂz
- 300 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet chili pehely
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
- fél citrom leve
- sĂł, bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A lencsĂ©t az elkĂ©szĂtĂ©s elĹ‘tti nap beáztatjuk.
- A lencsĂ©t feltesszĂĽk fĹ‘ni a forrĂł vĂzben Ă©s egy csipet sĂłval. IdĹ‘nkĂ©nt megkeverjĂĽk Ă©s 20-25 percig fĹ‘zzĂĽk puhára.
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s felszeleteljĂĽk, a fokhagymát pedig aprĂłra vágjuk.
- Egy serpenyĹ‘ben kevĂ©s olajon megpirĂtjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a fokhagymát Ă©s a chilit.
- A már megfőtt lencsét szűrjük le és adjuk a megpirult gombához.
- Adjuk hozzá a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük meg és adjuk hozzá még egy kevés étolajat.
- Ezután alaposan keverjük össze, és már lehet is fogyasztani. Hidegen és meleg is nagyon finom.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
140