Újévi gombás lencsesaláta

      Újévi gombás lencsesaláta

      Ha újévi vagy szilveszteri vegán menün gondolkozunk, ami még ráadásul egészséges is, akkor jó választás a gombás lencsesaláta.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 900 g lencse
      • 500 ml víz
      • 300 g gomba
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 csipet chili pehely
      • 3 evőkanál napraforgó étolaj
      • fél citrom leve
      • só, bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A lencsét az elkészítés előtti nap beáztatjuk.
      2. A lencsét feltesszük főni a forró vízben és egy csipet sóval. Időnként megkeverjük és 20-25 percig főzzük puhára.
      3. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
      4. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit.
      5. A már megfőtt lencsét szűrjük le és adjuk a megpirult gombához.
      6. Adjuk hozzá a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük meg és adjuk hozzá még egy kevés étolajat.
      7. Ezután alaposan keverjük össze, és már lehet is fogyasztani. Hidegen és meleg is nagyon finom. 

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank