Újévi gombás lencsesaláta

Ha újévi vagy szilveszteri vegán menün gondolkozunk, ami még ráadásul egészséges is, akkor jó választás a gombás lencsesaláta.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 900 g lencse
  • 500 ml vĂ­z
  • 300 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet chili pehely
  • 3 evĹ‘kanál napraforgĂł Ă©tolaj
  • fĂ©l citrom leve
  • sĂł, bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A lencsét az elkészítés előtti nap beáztatjuk.
  2. A lencsét feltesszük főni a forró vízben és egy csipet sóval. Időnként megkeverjük és 20-25 percig főzzük puhára.
  3. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit.
  5. A már megfőtt lencsét szűrjük le és adjuk a megpirult gombához.
  6. Adjuk hozzá a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük meg és adjuk hozzá még egy kevés étolajat.
  7. Ezután alaposan keverjĂĽk össze, Ă©s már lehet is fogyasztani. Hidegen Ă©s meleg is nagyon finom. 

Jó étvágyat kívánunk!

 140