Roston sült hekkfilé gombás-zöldfűszeres mártással
EzĂşttal egyszerű, villámgyorsan elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s nagyon Ăzletes halĂ©tel kerĂĽl a hĂ©tvĂ©gi asztalra. Roston sĂĽlt hal gombás-zöldfűszeres mártással, amit rizzsel kĂnálunk.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 40 dkg hekkfilé
- 1 csipet sĂł
- 1 csipet fekete bors
- 2 evőkanál étolaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 2.5 dl tejszĂn
- 1.5 dl vĂz
- 1 tasak Maggi Sült hal zöldfűszeres mártásban alap
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A felolvasztott halszeleteket sĂłzzuk-borsozzuk, majd felhevĂtjĂĽk egy serpenyĹ‘ben az olajat Ă©s oldalankĂ©nt 5 perc alatt megpirĂtjuk benne a halszeleteket. Ha elkĂ©szĂĽltek, Ăłvatosan kiszedjĂĽk Ĺ‘ket Ă©s fĂ©lretesszĂĽk.
- Ugyanebben a serpenyĹ‘ben megpirĂtjuk a megtisztĂtott Ă©s szeletekre vágott gombát. Ha szĂĽksĂ©ges, az olajat pĂłtoljuk.
- A tejszĂnt a vĂzzel elkeverjĂĽk, majd hozzáadjuk a Maggi SĂĽlt hal zöldfűszeres mártásban alap tasak tartalmát Ă©s kĂ©zi habverĹ‘vel simára dolgozzuk.Az egĂ©szet a pirĂtott gombára öntjĂĽk Ă©s forrástĂłl számĂtva öt percig fĹ‘zzĂĽk.
- A sült halszeleteket a zöldfűszeres-gombás szósszal leöntve tálaljuk. Köretként főtt rizst adunk hozzá.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
113