Ezúttal egyszerű, villámgyorsan elkészíthető és nagyon ízletes halétel kerül a hétvégi asztalra. Roston sült hal gombás-zöldfűszeres mártással, amit rizzsel kínálunk.
Hozzávalók:(2 személyre)
- 40 dkg hekkfilé
- 1 csipet só
- 1 csipet fekete bors
- 2 evőkanál étolaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 2.5 dl tejszín
- 1.5 dl víz
- 1 tasak Maggi Sült hal zöldfűszeres mártásban alap
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A felolvasztott halszeleteket sózzuk-borsozzuk, majd felhevítjük egy serpenyőben az olajat és oldalanként 5 perc alatt megpirítjuk benne a halszeleteket. Ha elkészültek, óvatosan kiszedjük őket és félretesszük.
- Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a megtisztított és szeletekre vágott gombát. Ha szükséges, az olajat pótoljuk.
- A tejszínt a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a Maggi Sült hal zöldfűszeres mártásban alap tasak tartalmát és kézi habverővel simára dolgozzuk.Az egészet a pirított gombára öntjük és forrástól számítva öt percig főzzük.
- A sült halszeleteket a zöldfűszeres-gombás szósszal leöntve tálaljuk. Köretként főtt rizst adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!