Sajtos gombapaprikás nokedlivel
NĂ©hány egyszerű összetevĹ‘ hozzáadásával egy nagyon finom gombapaprikást kĂ©szĂthetĂĽnk. Lássuk ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, a sajtos gombapaprikást.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg gomba
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 3 db zöldpaprika (kb. 20 dkg)
- 3 db paradicsom (kb. 20 dkg)
- pirospaprika Ă©s sĂł/bors ĂzlĂ©s szerint
- 10 dkg reszelt sajt
- fél pohár tejföl
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A vöröshagymát megtisztĂtjuk Ă©s aprĂłra vágjuk. A gombát a megtisztĂtás után, szintĂ©n felvágjuk.
- KevĂ©s olajon ĂĽvegesre pároljuk a vöröshagymát. HozzátesszĂĽk a felaprĂtott gombát, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s pirospaprikával ĂzesĂtjĂĽk.
- Beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, majd miután levet eresztett hozzárakjuk a felszelelt paradicsomot. Ízlés szerint még sózhatjuk vagy borsozhatjuk.
- Addig fĹ‘zzĂĽk, mĂg levet nem ereszt, ezután a tejföllel besűrĂtjĂĽk.
- Beletesszük a reszelt sajtot és alaposan elkeverjük.
- Nokedlivel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
668