Néhány egyszerű összetevő hozzáadásával egy nagyon finom gombapaprikást készíthetünk. Lássuk ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, a sajtos gombapaprikást.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg gomba
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 3 db zöldpaprika (kb. 20 dkg)
- 3 db paradicsom (kb. 20 dkg)
- pirospaprika és só/bors ízlés szerint
- 10 dkg reszelt sajt
- fél pohár tejföl
Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát a megtisztítás után, szintén felvágjuk.
- Kevés olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzátesszük a felaprított gombát, ízlés szerint sózzuk és pirospaprikával ízesítjük.
- Beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, majd miután levet eresztett hozzárakjuk a felszelelt paradicsomot. Ízlés szerint még sózhatjuk vagy borsozhatjuk.
- Addig főzzük, míg levet nem ereszt, ezután a tejföllel besűrítjük.
- Beletesszük a reszelt sajtot és alaposan elkeverjük.
- Nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!