A frittataegy klasszikus olasz tojásétel, egyfajta tojáslepény, melyet zöldségek hozzáadásával készÃtenek el. Ezúttal egy gombás, cukkinis változatot próbálunk ki, melyet reggelire és vacsorára ajánlunk. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Lássuk a receptet.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 db cukkini
- 4 db tojás
- 4 evÅ‘kanál olÃvaolaj
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg ementáli sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só és Å‘rölt feketebors Ãzlés szerint
- 2 evőkanál tejföl
- finomliszt
- petrezselyem
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
- A sütÅ‘t elÅ‘melegÃtjük 200 fokra. Közben a gombát letisztogatjuk, a cukkinit megmossuk, és mindkettÅ‘t felszeleteljük.
- A cukkiniszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk.
- Egy nagyobb, sütésálló serpenyÅ‘ben felhevÃtünk 3 evÅ‘kanál olÃvaolajat.
- A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papÃrtörlÅ‘n lecsepegtetjük.Â
- A kétféle sajtot lereszeljük, a megtisztÃtott fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A villával felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal ÃzesÃtjük.
- A maradék 1 evÅ‘kanál olÃvaolajat a serpenyÅ‘be öntjük. Egyenletes rétegben rátesszük a cukkinit és a gombát.
- Majd leöntjük a tojásos keverékkel és az elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, az közepes lángon sütjük kb. 15 percig.
- AprÃtott petrezselyemmel megszórva kÃnáljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!