Gombás-cukkinis frittata

      Gombás-cukkini frittata

      A frittataegy klasszikus olasz tojásétel, egyfajta tojáslepény, melyet zöldségek hozzáadásával készítenek el. Ezúttal egy gombás, cukkinis változatot próbálunk ki, melyet reggelire és vacsorára ajánlunk. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Lássuk a receptet.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 15 dkg csiperkegomba
      • 2 db cukkini
      • 4 db tojás
      • 4 evÅ‘kanál olívaolaj
      • 5 dkg parmezán
      • 5 dkg ementáli sajt
      • 1 gerezd fokhagyma
      • só és Å‘rölt feketebors ízlés szerint
      • 2 evÅ‘kanál tejföl
      • finomliszt
      • petrezselyem

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a gombát letisztogatjuk, a cukkinit megmossuk, és mindkettőt felszeleteljük.
      2. A cukkiniszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk.
      3. Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 evőkanál olívaolajat.
      4. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlÅ‘n lecsepegtetjük.Â
      5. A kétféle sajtot lereszeljük, a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
      6. A villával felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük.
      7. A maradék 1 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe öntjük. Egyenletes rétegben rátesszük a cukkinit és a gombát.
      8. Majd leöntjük a tojásos keverékkel és az előmelegített sütőben, az közepes lángon sütjük kb. 15 percig.
      9. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank