Házi gombás hamburger recept

A gombás hamburger ízletesen szaftos marhahússal, pirított gombával egy ínycsiklandó finom gyorsétel, ami hamar elkészíthetünk. A házi hamburgerünk gazdag gombás zamata tökéletesen kiegészíti a szaftos marhahúst és a klasszikus hamburgerélményt nyújt. Lássuk is receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg friss darálva marhahĂşs
  • 4 hamburgerzsemle
  • 20 dkg friss gomba szeletelve
  • 1 közepes hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprĂ­tva
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 4 szelet sajt (pl. cheddar vagy trappista)
  • saláta, paradicsom Ă©s egyĂ©b hamburgerösszetevĹ‘k Ă­zlĂ©s szerint
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Egy serpenyőben hevítsd fel az étolajat közepes lángon. Adj hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
  2. Add hozzá a szeletelt gombát és főzd közepes lángon, amíg a gomba levet enged és enyhén megpuhul. Ez általában kb. 5-7 percig tart.
  3. Ha a gomba elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni egy kicsit.
  4. Közben készítsd elő a húspogácsákat. A darált húst sózd és borsozd ízlés szerint, majd formálj belőle 4 egyforma nagyságú pogácsát. Használj hamburgerpogácsa nyomót, ha rendelkezésedre áll.
  5. Egy grillserpenyőben vagy serpenyőben hevítsd fel a maradék olívaolajat közepes fokozaton. Süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg közepesen átsültek vagy az ízlésednek megfelelőre.
  6. A hamburgerek összerakásához vágd ketté a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén a sütőben vagy a serpenyőben.
  7. A pirított zsemlére tedd a húspogácsákat, majd halmozd rájuk a gombás hagymát. Helyezz rájuk egy szelet sajtot, majd a tetejére teheted a salátát, paradicsomot, mustárt vagy egyéb általad kedvelt szószt, fűszert.
  8. Fedd le a hamburgereket a másik felével a pirított zsemléből, és tálald melegen. Frissen sült hasábburgonyával is fogyaszthatod.

Jó étvágyat kívánunk!

 70