Házi gombás hamburger recept

      Gombás hamburger recept

      A gombás hamburger ízletesen szaftos marhahússal, pirított gombával egy ínycsiklandó finom gyorsétel, ami hamar elkészíthetünk. A házi hamburgerünk gazdag gombás zamata tökéletesen kiegészíti a szaftos marhahúst és a klasszikus hamburgerélményt nyújt. Lássuk is receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg friss darálva marhahús
      • 4 hamburgerzsemle
      • 20 dkg friss gomba szeletelve
      • 1 közepes hagyma, finomra vágva
      • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
      • 2 evőkanál étolaj
      • 4 szelet sajt (pl. cheddar vagy trappista)
      • saláta, paradicsom és egyéb hamburgerösszetevők ízlés szerint
      • só és őrölt bors ízlés szerint

      Elkészítési idő:40 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Egy serpenyőben hevítsd fel az étolajat közepes lángon. Adj hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
      2. Add hozzá a szeletelt gombát és főzd közepes lángon, amíg a gomba levet enged és enyhén megpuhul. Ez általában kb. 5-7 percig tart.
      3. Ha a gomba elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni egy kicsit.
      4. Közben készítsd elő a húspogácsákat. A darált húst sózd és borsozd ízlés szerint, majd formálj belőle 4 egyforma nagyságú pogácsát. Használj hamburgerpogácsa nyomót, ha rendelkezésedre áll.
      5. Egy grillserpenyőben vagy serpenyőben hevítsd fel a maradék olívaolajat közepes fokozaton. Süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg közepesen átsültek vagy az ízlésednek megfelelőre.
      6. A hamburgerek összerakásához vágd ketté a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén a sütőben vagy a serpenyőben.
      7. A pirított zsemlére tedd a húspogácsákat, majd halmozd rájuk a gombás hagymát. Helyezz rájuk egy szelet sajtot, majd a tetejére teheted a salátát, paradicsomot, mustárt vagy egyéb általad kedvelt szószt, fűszert.
      8. Fedd le a hamburgereket a másik felével a pirított zsemléből, és tálald melegen. Frissen sült hasábburgonyával is fogyaszthatod.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank