Házi gombás hamburger recept
A gombás hamburger Ăzletesen szaftos marhahĂşssal, pirĂtott gombával egy ĂnycsiklandĂł finom gyorsĂ©tel, ami hamar elkĂ©szĂthetĂĽnk. A házi hamburgerĂĽnk gazdag gombás zamata tökĂ©letesen kiegĂ©szĂti a szaftos marhahĂşst Ă©s a klasszikus hamburgerĂ©lmĂ©nyt nyĂşjt. Lássuk is receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg friss darálva marhahús
- 4 hamburgerzsemle
- 20 dkg friss gomba szeletelve
- 1 közepes hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprĂtva
- 2 evőkanál étolaj
- 4 szelet sajt (pl. cheddar vagy trappista)
- saláta, paradicsom Ă©s egyĂ©b hamburgerösszetevĹ‘k ĂzlĂ©s szerint
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Egy serpenyĹ‘ben hevĂtsd fel az Ă©tolajat közepes lángon. Adj hozzá a finomra vágott hagymát Ă©s a fokhagymát, majd pirĂtsd Ĺ‘ket ĂĽvegesre.
- Add hozzá a szeletelt gombát Ă©s fĹ‘zd közepes lángon, amĂg a gomba levet enged Ă©s enyhĂ©n megpuhul. Ez általában kb. 5-7 percig tart.
- Ha a gomba elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni egy kicsit.
- Közben kĂ©szĂtsd elĹ‘ a hĂşspogácsákat. A darált hĂşst sĂłzd Ă©s borsozd ĂzlĂ©s szerint, majd formálj belĹ‘le 4 egyforma nagyságĂş pogácsát. Használj hamburgerpogácsa nyomĂłt, ha rendelkezĂ©sedre áll.
- Egy grillserpenyĹ‘ben vagy serpenyĹ‘ben hevĂtsd fel a maradĂ©k olĂvaolajat közepes fokozaton. SĂĽsd meg a hĂşspogácsákat mindkĂ©t oldalukon, amĂg közepesen átsĂĽltek vagy az ĂzlĂ©sednek megfelelĹ‘re.
- A hamburgerek összerakásához vágd kettĂ© a hamburgerzsemlĂ©ket, majd pirĂtsd meg Ĺ‘ket enyhĂ©n a sĂĽtĹ‘ben vagy a serpenyĹ‘ben.
- A pirĂtott zsemlĂ©re tedd a hĂşspogácsákat, majd halmozd rájuk a gombás hagymát. Helyezz rájuk egy szelet sajtot, majd a tetejĂ©re teheted a salátát, paradicsomot, mustárt vagy egyĂ©b általad kedvelt szĂłszt, fűszert.
- Fedd le a hamburgereket a másik felĂ©vel a pirĂtott zsemlĂ©bĹ‘l, Ă©s tálald melegen. Frissen sĂĽlt hasábburgonyával is fogyaszthatod.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
70